Lördagen

Godkväll,

Jag, jag kom som sagt iväg med min kära mor och lyckades byta tröjan mot en annan istället. Slänger upp en bild på den imorgon.

Har varit hemma hos några släktingar hela dagen och träffat folket som vi lärt känna via ett spel vi spelar. Riktigt kul att se dem såhär då man bara pratat med dem över nätet annars.

Nej, nu ska jag vara lite social. Skriver mer när jag kommer hem inatt, om Blogg.se fortfarande är tillgängligt då.

Hörs!

_Geccod


Byta tröjan.

Usch. Måste iväg till Maxi för att min Mor insisterar på att byta den där jäkla tröjan som krympte.. Jag orkar verkligen inte. Men, men.. Har väl inte så mycket att säga till om.

Iväg och träffa folket sen också. Ska bli kul

_Geccod

Lone Wolf

Tog en promenad hem ikväll. Jag har kommit fram till att jag gillar promenader, speciellt om man går själv. Att bara strosa runt lite och typ samtala med sig själv. Det är lättare att tänka och reflektera kring saker och ting liksom.

Idag kom jag till exempel fram till att jag är lite av en "ensam varg", tror jag. Samtidigt som jag gillar att vara för mig själv så gillar jag det inte. Att gå på stan själv, visst det kan vara sjysst. Men det är ju fasen roligare att gå med en kompis i så fall. Fast sen tycker jag inte det är kul när man är med flera vänner samtidigt. Liksom, jag vet inte.. Jag håller mig väl mer för mig själv i så fall. Så en fullblodad ensamvarg kanske jag inte är direkt.

Imorgon ska jag i alla fall iväg till min Morbror och Moster igen för att träffa lite folk som vi fått kontakt med via internet. Det är alltid lika roligt att träffa folk som man bara pratat med på internet förut. Helt klart.

Ja, det ska bli spännande..

Sitter med Gex i knät här. Tog ju upp Olle en stund tidigare och lade tillbaka henne sen. Gex hade jag inte tänkt ta upp då hon ändå inte brukar vilja komma upp.. Men några minuter efter att jag lagt ner Olle så kikade hon fram från sin håla och ville förmodligen också komma upp. Hehe, så nu sitter hon här och är allmänt nöjd.

Nej, nu ska jag dra mig vidare en stund.. På nätet alltså.

Godnatt på er!

_Geccod

image59
En lite äldre bild (januari) på mig. Gammal frisyr, tror den är bättre än min nuvarande..
Är lite osäker på den frågan. Vill bara raka av mig allt så slipper jag tänka på det.

Sista minuten plugg istället.

Bah. Palla plugga. Det blir ju såklart till att tillägna hela söndagen åt pluggandet istället. Jag fick inte någonting gjort varken igår eller idag och nu ger jag upp.

Besöksstatistiken visar mer besökare än någonsin, vilket såklart är riktigt roligt!

Får se vad som händer nu ikväll.. Det är ju trots allt fredag, liksom alla andra dagar har varit den här veckan för min del. Det är ju påsklov.

_Geccod


Fredag

Hallå,

Då var fredagen äntligen här. Det enda negativa med lov måste vara att man inte har någon fredag att se fram emot. Man ser ju liksom fram emot den dagen då det är sista dagen i plugget för veckan och man kan ta det lugnt och sova ut morgonen efter, för då är det lördag.

Just nu sitter jag väl mest och segar framför datorn. Ska strax hoppa in i duschen och sen göra mig iordning för dagen. Ska försöka komma iväg skapligt för att kunna plugga lite. Orkar inte sitta här hemma då det är fullt hus här mest hela tiden.

Ska nog ta och ringa en polare senare och se om vi kan göra något ikväll.

Det var allt för nu. Hörs sen!

_Geccod

image38
Drog på mig min nytvättade tröja som jag köpte förra veckan. Den hade ju krympt nästan en decimeter i ärmarna. 200-300 kr helt åt skogen liksom och jag måste väl köpa en ny dessutom.
Sjukt irriterande!

Lovets slut inleds.

Hej hopp!

Vad töntigt det där låter.. Nu är jag hemma igen i alla fall. Sitter och lyssnar på musik med Gex o knät samtidigt som jag nördar lite framför datorn.

Börjar bli lite trött nu känner jag, nu när jag äntligen börjat återställa mig till lovsovtiderna. Vaknade klockan halv tolv imorse. Fast sen lade jag mig klockan halv fyra imorse.

Idag har jag egentligen inte gjort så mycket, spenderade större delen av eftermiddagen och kvällen hos min Morbror och Moster som sagt. Det blev inte så mycket plugg som jag hoppats på, eller hoppats är fel ord. Snarare inte så mycket plugg som jag planerat.

Ska skutta förbi hos de imorgon rätt tidigt på eftermiddgen och sätta mig med den där jävla matten. Misstänker ju att jag fått ett IG på senaste provet och det är alldeles för lågt för min del.

Pratade lite med Mac förut. Jag hatar när han alltid ska påminna mig om att lovet är över bara för att jävlas. Jag svarade visserligen honom med att jag ändå redan börjat plugga.. Mest för att försöka visa mig opåverkad av att han jävlas med mig - fast jag har ingen större lust att gå tillbaka till plugget igen.. Fast så borde jag inte tänka. Man ska låtsas att det är roligt att plugga så glömmer man nog bort att det är så jobbigt.. Låter nog inte särskilt logiskt i era öron eller ögon. Jag är trött.

Nu ska jag dra mig vidare och lägga mig snart.

Godnatt på er!

_Geccod

Torsdag

Hellu,

Kom för en stund sen hem hit till min Morbror och Moster. Tänkte att jag kunde ta det där helvetes-plugget idag då jag inte kunde göra det igår. Det hade aldrig gått igår då jag mådde som jag gjorde.

Det är riktigt skönt ute nu. Jag tog en promenad hit och det var inte särskilt kallt och solen sken. Härligt!

Nej, nu ska jag ta en kopp kaffe och sätta igång med pluggandet, jag ligger redan efter dagens planer, som vanligt.

Hörs!

_Geccod

Snuvigt..

Oj vad den här dagen har gått fort.

Har ju inte ens hunnit skriva.. Eller hunnit har jag väl gjort men kanske bara inte kommit att tänka på det. Har mått bara allmänt skit hela dagen och varit precis dyng snuvig hela tiden. Lyckades snyta upp en hel toarulle!

Sjukt jobbigt.

Hinner dock inte skriva mer nu.. Sitter och spelar ett as vikttigt och nördigt spel som kräver en hel del tid. Har suttit nästan hela kvällen med den här skiten nu. Beroendeframkallande.

Tjejerna mår fortfarande bra förresten.

Godnatt!

_Geccod

Världens finaste ödlor?

Godmorgon,

Sitter och är dyngsnuvig, liksom igår morse också. Misstänker att det är någon allergi mot någonting. Frågan är bara vad..

Jag steg upp tidigt imorse för att titta till tjejerna. Var rädd för att de hade börjat bråka inatt men jag hittade de liggandes bredvid varandra under en sten och Gex hade lagt huvudet på Olles rygg och båda låg och sov.

Så sjukt fina är de!

Måste fixa värmelampan idag också, den förra har ju pajjat.

_Geccod

So far so good,

Då har även den här dagen passerat. Jag kom, som ni vet, iväg till djuraffären och inhandlade tre påsar sand (varav en blev över), två vatten barkskålar och 20 zophobas (maskar). Det var nära på att inte bli av efter ett ganska rejält bråk med Morsan. Surt.

Ja, jag kom hem och som jag berättade i mitt förra inlägg så testade jag att lägga in både Olle och Gex i samma terrarie. Hittils har det fungerat klockrent! De börjar ju lära känna varandra mer nu och verkar mindre spända i närheten av varanda. Förut när jag kom upp till rummet igen så hittade jag de båda liggandes på varsina stenar bara en decimeter från varandra. Jättekul att de funkar ihop!



Sen har det snöat sjukt mycket hela dagen. Jag valde att inte ta upp det i bloggen först eftersom alla andra bloggar förmodligen skriver om det och jag skrev om det igår också. Fast jämfört med idag så var snöfallet väldigt litet igår.

Det är sjukt mycket snö just nu. Jobbigt men ändå rätt så fint.



Ja, en polare tittade förbi ikväll också, vilket såklart var kul. Fast jag har varit lite små seg ikväll ändå känner jag. Typ trött. Den nissen cyklade hit också, ramlade tydligen två gånger på vägen. Som ni kanske ser så tränar han cykling på fritiden. Coolt.



Nu ska jag nog ta och lägga mig snart. Klockan är visserligen inte så mycket, men jag är ändå rätt trött. Det blir nog till att plugga imorgon. Har en hel del matte att ta igen och en bok att recensera. Kul kan man ha.

Godnatt på er!

_Geccod





Nytt terrarie!

Har varit och köpt ny sand och två nya vattenskålar till tjejerna.

Jag la in sanden i Olles nya terrarie och möblerade lite med stenarna. Sen kom jag på att en polare berättat om hur hans två leopardgeckos gick jättebra ihop när han satte in dem i ett nytt terrarie som var okänt för båda ödlorna.

Jag har lagt in Gex hos Olle och bara suttit och kollat på dem i 45 minuter nu. De verkar fungera klockrent ihop, ingen som har huggit mot den andre eller någonting. De är fortfarande lite spända men det verkar gå skitbra.

Vore hur underbart som helst om de gick att ha i samma terrarie. De är dyngsöta ihop dessutom!

Återkommer med bilder och mer info om hur det går sen.

_Geccod

Tisdag

Godmorgon,

Idag lyckades jag sova lite längre i alla fall. Gick och lade mig rätt skapligt också. Skönt.

Drog upp rullgardinen imorse och fick säkert se något som många andra också fått se denna morgon. Ännu mer snö! Typ årets snöfall där ute just nu. Kul, kul...

Får se vad som händer idag. Det enda som jag planerat in är att byta Olles terrarie mot ett större som jag fått. Måste ju köpa sand, ny värmelampa och lysrör. Kommer gå åt en hel del pengar, men det är det väl värt antar jag.

_Geccod


Olle

Att ramla av en säng i skratt.

Det har som sagt varit en lite sämre dag för min del idag. Fast jag tror det kunde ha varit mycket värre än vad det typ har varit.. Nu får jag det att låta som om jag varit på väg in i värsta deprissionen, haha.

Nej, men jag har i alla fall tillbringat en del tid till att både se Austin Powers och två avsnitt av Family Guy som ändå lyckats få mig på någorlunda bättre humör.

Den förstnämnda är så sjukt klockren med en störd humor och man märker så väl hur de sarkastiskt driver med actionfilmer (inte minst James Bond) och har väldigt många grova sex-skämt mycket annat. Family Guy innehåller också väldigt mycket av min sorts humor som har fått mig att behöva pausa för att kunna garva klart, i min ensamhet. Man skrattar ju ofta mer till filmer som man ser tillsammans med någon, men dessa filmer lyckas få mig att ramla av sängen av skratt.

Sjukt kul!

Nu ska jag se vidare på Austin Powers: The Spy Who Shagged Me. Hann läsa klart boken förut, helt klart den bästa bok jag läst. Ska börja på nästa bok imorgon tror jag.

Godnatt på er!

_Geccod

image48
Austin Powers

En sämre dag..

Ja, som ni såg i mitt förra inlägg så har snön fallit under större delen av dagen, vilket börjar bli smått deprimerande. Hoppas ju på att få se våren kika fram snart.

Det är sällan en dag blir som jag planerat egentligen.. Ja, jag skrev ju imorse att jag skulle läsa men det började jag inte göra förrän efter klockan fem någon gång. Anledningen till att saker och ting inte blir som jag tänkt är väl för att jag är så himla lat. Hehe.


image47Nej, har varit lite irriterad
och bara allmänt
haft en sämre dag.
Ingenting jag vill
gnälla om här inför er.


Inget kul att höra
på liksom.

Hoppas på en
bättre dag imorgon.

_Geccod

Gnäll!

image46
Då var skiten här, igen.. Hoppas jag slipper snön på födelsedagen nästa vecka.
Tog bilden tidigare i vintras med det är typ samma syn utomhus, lite mindre plogat bara.

Grejt!

Godmorgon,

Satt uppe till klockan halv tre inatt. Gick och la mig dyngtrött och med en förhoppning om att kunna sova ut idag. Självklart så ska man av någon jäkla dum anledning vakna klocka sju och typ må dåligt och inte kunna somna om.
 
Great!

Fast jag mår bättre nu så är jag riktigt trött och ganska så smått irriterad. Ska dra på en film nu och kanske kunna somna om lite senare. Dagens planer är läsning, läsning och läsning - tror jag. Gäller att orka också men då jag ligger så sjukt mycket efter så är det nog ett måste för min del.

_Geccod

image45
Riktig bra bok!

Kvällsinlägg

Godnatt,

Då var man hemma igen.. Jäkla spårvagn som slutar gå så pass tidigt, hade stannat kvar längre annars men jag orkar inte gå hem och riskera att typ frysa ihjäl.

Usch.

Vi hann i alla fall börja se på American Gangster, har sett den förut och den är grymt bra.

Nu ska jag sitta och pimpla cola och nörda framför datorn ett tag, i min ensamhet.

Godnatt!

_Geccod

Fika

Det har varit en rätt soft dag. Tagit det mest lugnt större delen av dagen.

Fick äntligen tag på en polare som sov till klockan två, vilket är tidigt för honom, och vi bestämde oss för att åka och ta en fika. Det var trevligt helt klart. Jag köpte en blåbärspaj med vaniljsås och sen blev det en cappuccino till det. Riktigt gott. Vi satt och snackade i nästan två timmar, var ett tag sen vi sågs såhär egentligen.. Trevligt var det, som sagt.

image43

Nu skulle han hem och snickra på sitt jäkla kök några timmar, så jag bestämde mig för att åka hem och hitta på något roligare tills han blir klar. Tror vi ska se en film eller något sånt senare. Enligt honom hade han köpte massor med bra filmer som jag tydligen skulle gilla. Hans smak i film och musik suger nämligen totalt så jag är lite osäker på hur bra de egentligen är. Lite kul eftersom vi hatar typ varandras smak och tycken i det mesta fast ändå funkar vi bra ihop på något as skumt sätt. Kul.

_Geccod

"Schlacht" - Avatar

Liksom många andra människor ute i världen så älskar jag musik. Den musikstil jag främst lyssnar på är heavy metal och många av dess delgenrer (deathmetal, numetal m.m). En musikstil som inte är så populär bland många av mina vänner och jag misstänker att det är en minoritet av Sveriges bloggare som lyssnar på samma musik som mig. Fast det skiter jag i.

Ja, då jag älskar musik så pass mycket så tänkte jag slänga upp någon låt då och då som kan vara bra eller trevlig att lyssna på vid vissa tillfällen, vilka och varför avgör ni själva - därför har jag döpt kategorin till "Music for the Moments".

Först ut är låten "Schlacht" som spelas av det svenska death metal bandet Avatar. Ett band som är relativt nyupptäckt för mig men inte desto mindre älskar jag deras låtar. Här kommer en av deras bättre;



_Geccod

Söndag

Godmorgon,

Vaknade runt klockan nio idag igen. Skönt. Snön börjar smälta nu eller har snarare så gott som smält bort, vilket också är riktigt bra.

Satt och såg på Sweeney Todd inatt, den var inte som jag förväntat mig men ändå en ganska så sjysst film. De var väldigt snyggt sminkade och både kulisser och dräkter var snygga. Det har varit mycket snack om att de lagt ner en hel del energi till att få till allt sånt.

image42

Är lite osäker på vad som händer idag.. Ska väl ta och göra mig iordning lite senare och ringa en polare tänkte jag. Kanske kan dra och ta en fika eller något sånt. Vi får se.

_Geccod

Bloggare tar skit

Den här dagen har varit lite seg. Vi har som sagt lite släktingar som är förbi, alla de var här över jul också. Sen har vi ätit påskmiddag, en ganska lätt sådan som inte går att jämföras med julbordet på julafton - men ändå så känns det lite som en lilljul. Lilljul utan vare sig presenter eller förväntningar. Känns lite tomt på något vis.

Har varit en rätt seg dag då jag suttit hemma och visserligen har jag varit med familjen och umgåtts lite, men för övrigt känns det inte som om jag har gjort så mycket mer egentligen. Ska väl se lite film ikväll tänkte jag. Har bland annat Austin Powers Trilogin, Sweeney Todd och The Darjeeling Limited att se.

Har börjat läsa de här s.k storbloggarnas bloggar på sistonde. Kenzas, Blondinbellas och Bloggkommentatorerna. Det är på något sätt lite små intressant att följa dem då man först läser Kenzas blogg, sen ser man vad Bloggkommentatorerna har att säga till om det och samtidigt ser man att de skrivit någonting om Blondinbella, som det verkar gå riktigt bra för.

Hon är ju typ Sveriges största bloggerska och det sägs att hon får fett med pengar för det, men man ser också hur jäkla mycket skit hon får. Det verkar vara många som uttalar sig om sitt hat till henne och en massa sånt, är det för att alla andra gör det som det helt plötsligt är okej att säga vad man vill om henne? Helsjukt. Det finns vissa kända bloggare som vars bloggar jag inte gillar, inte fasen går jag och skriver om och predikar om hur mycket jag hatar denne dessutom.

Aja, man ser vad mycket patetiskt folk det finns även om alla har rätt att säga vad de tycker, såklart. Men det finns som sagt gränser tycker man ju. När jag tänker efter så är det ju såhär hemskt för väldigt många kändisar, det är väl skit man får ta. Hemskt ändå.

_Geccod

Påskgodiset

422740-40

Min mor kom upp med en fet skål med godis för ett tag sen.
Riktigt nice men mina tänder kommer
vara förstörda i ett par dagar framåt.
Frågan är om det är värt det? Haha!


Lördagsfrallor

Godmorgon,

Idag är det påsk, sägs det ju. Så Glad Påsk på er! Är det bara jag eller känns den här högtiden mycket mindre viktigt än andra som jul, midsommar och till och med halloween? Jag fick reda på för några dagar sedan att det var påskafton idag och tidigast igår att några släktingar ska komma förbi.Jag brukar ha en del koll på saker och ting men det känns som att påsken bara glider förbi obemärkt. Eller snarare som om den smygit fram obemärkt och kommer försvinna lika fort.

Visst det har varit en hel del snack om påsk, ägg och all godis som vi äter under denna helg fast det känns fortfarande relativt lite om man jämför med ovannämnda högtider. Det lär nog bli ändring på det i framtiden.

Jag vaknade för drygt en timme sedan, klockan nio alltså. Väldigt tidigt men ändå en timme senare än igår. Skönt egentligen då jag inte gillar att vakna runt kl.11.00-12.00 eftersom jag typ känner mig översövd och får huvudvärk och så. Då går jag hellre upp lite tidigare, dock inte för tidigt. Hehe.

Åt lite frukost nyss. En kompis säljer ju frallor som man får hemlevererade varje lördagsmorgon i ett visst antal veckor. Grymt gott med färska frallor på en lördagsmorgon! Nu hade jag bara smör på då det räcker gott och väl, men det är nästan ännu godare med smör, ost, ett salladsblad, en tomatskiva och en saltgurka ovan på. Mums!

Nu ska jag väl läsa lite bloggar och sen återgå till läsandet igen. Har egentligen träning på cirkusen kl.12.00 idag, fast jag orkar inte gå. Får börjar skärpa mig med det efter lovet.

_Geccod

Har råkat pajja designen lite, men det ska snart se ut som vanligt igen - med grön bakgrund och en banner.

Hemma

Då var man hemma igen. Det blev typ detsamma som igårkväll, film och lite tv-spel fast den här gången hemma hos honom. Soft.

Lillsyrran har tydligen blivit sjuk och ligger med dynghög feber.. Hoppas bara man inte blir smittad nu när det är lov och allt. Visserligen så har jag planerat in någon dag då jag bara ska läsa, så jag kan väl passa på att göra det om jag blir sjuk. Har ju typ tre böcker som ska vara färdiglästa och recenserade nu. Surt.

Nu ska jag kanske se en film eller läsa, vet inte riktigt. Olle ska få komma upp och röra lite på sig i alla fall.

Godnatt!

_Geccod

Tröjor.

Då har man varit nere på stan. Vilket helvetes väder det är ute! Det är till att börja med kallt, sen blåser det och ibland får det för sig att snöa gärnet också. Usch. Grymt jobbigt. Blir nog till att hålla sig inne resten av dagen, kanske drar iväg till Gründer sen, men då blir det till att tajma spårvagnen så man slipper stå och vänta onödigt länge där ute.

Lite kläder blev det också;



Sen köpte jag en t-shirt som jag har under. Sammanlagt blev det 649kr. Rätt bra pris och kläderna behövdes. De kändes aningen stora, men tog jag storleken mindre så satt de åt för mycket och var för korta i ärmarna. Är rätt så smal också som ni ser så de är rätt pösiga. Får börja gymma så kläderna passar bättre. Hehe. Allting köptes på HM.

Nu ska jag ta och se sista avsnittet av Lost. Följer USA avsnitten då jag inte orkar ställa in tv antennen och dessutom stör jag mig på reklamen man tvingas se om man följer TV4. Kan lika gärna ta det via datorn då. Surt bara att det blir ett uppehåll i serien nu. Jäfla manusförfattarstrejk som höll på över jul!

De valde ju till att börja med ett nio månaders uppehåll för att slippa en massa uppehåll vart tredje vecka som det har varit förut. Nu blir det ju en hel månad utan Lost istället.

Aja, det här avsnittet ska tydligen vara riktigt bra.

Skriver mer sen.

_Geccod

Dagens planer.

Godmorgon,

Det blev lite tv-spelande igår, som jag trodde. Fast även en hel del chipsfrossande och läskdrickande framför Rambo: First Blood. Riktigt bra film! Det är någon sorts atmosfär som gör den typ stämningsfull på något sätt. Detsamma gäller filmen "The Warriors" som också gjordes på 70 eller 80-talet någongång. Jag älskar de två filmerna.

Jag var riktigt trött igår kväll också, förmodligen efter den hårda veckan i plugget. Gick och lade mig klockan tolv och vaknade för drygt en timme sedan.

Dagens planer blir till att ta en sväng ner på stan med Gründer, som var här igår, och förhoppningsvis hitta lite kläder.

Var nere och hämtade en kopp kaffe och nu ska jag lägga mig och läsa igen. Det är sällan man vill lägga sig och läsa en bok på morgonen såhär. Var längesen jag läste en så här bra bok.

_Geccod

image36
Gex rusar runt i knät och letar frenetiskt efter ett ställe
att lägga sig och sova på, igen. Latmask.

Kvällen som kommer.

Kom nyss hem och har redan hunnit ta en dusch. Det var så få ungar på cirkusen att jag inte behövde hjälpa till med träningen den första timmen. Den spenderade jag till jongleringen istället. Det gick ganska så bra, fast det är fortfarande mycket jag vill och behöver lära mig känner jag. Sen jobbade jag en timme med min grupp, som jag slog ihop med min kompis grupp som det också var väldigt några ungar i. Förmodligen trodde de flesta att det inte var någon i och med att påsklovet har startat. Sen är det ju såklart ingen träning under lovet eftersom det, som sagt, är påsklov.



En polare kommer hit snart. Det blir väl till att se någon film och spela lite tv-spel, misstänker jag. Det blir soft. Har laddat upp med en coca-cola och en chipspåse. Fast först måste jag skutta ner till köket och få i mig lite mat.


Hörs!

_Geccod

image35
Min gode vän och hans snögubbe (t.v) han gjorde i vintras, som kommer.
Fast det är bara han som kommer alltså, inte snögubben.

Jobb

Jag hade en mardröm inatt. Den var verkligen helsjuk. Det värsta var att jag vaknade runt kl.04.00, vilket jag gjorde natten innan också, för att sedan somna om och fortsätta drömmen. Fast det roliga var att konceptet var riktigt grymt. Är helt klart sugen på att skriva en längre novell eller en bok grundad på den.

Orkar inte åka ner på stan idag. Får kolla upp öppettiderna för imorgon och kanske åka ner då istället eller på lördag. Under någon av de kommande dagarna så måste jag köpa ny sand till Olles nya terrarie som hon ska få. Det lär bli dyrt då jag måste köpa en ny värmematta och förmodligen ett nytt lysrör och någon ny rot också. Det blir nog bra.

Klockan fem börjar jag jobba på cirkusen. En polare var sjuk så jag får hoppa in istället för honom en timme och sen ska jag träna min grupp ensam, där jag vanligitvis bara är hjälptränare. Den gruppen har en förmåga att bli rätt så jobbigt ibland.. Kanske kan slå ihop den med en annan. Egentligen ingen komplicerad träning direkt eftersom de är nybörjare, men ändå liksom.


En bild som togs av Moa då vi tränade nummer för två veckor sedan.
Jag i blå skjorta, scenkläderna är på.

_Geccod

Påsklov!

Kom nyss hem från skolan och mitt påsklov har nu officiellt inletts. Skönt att slippa skolan en vecka nu och bara ta det lugnt och så. Vi började kl08.10 imorse och hade ett matteprov. Det gick.. inte så bra. Får försöka plugga igen allt senare.

Idag funderar jag starkt på att åka ner på stan och köpa kläder. Har insett att det börjar bli för stor brist på det nu och det jag främst behöver nu är en tjocktröja eller två. Kanske ett par t-shirts att ha under också. Usch, jag hatar att köpa kläder. Misstänker att jag är den enda tonåringen som gör det. Det är bara så grymt tråkigt. Men sure, det är väl skönt med lite nya och snygga kläder efteråt.

Fast får vänta tills min mor kommer hem från jobbet så hon kan slänga över pengar till mitt konto, som för stunden är väldigt tom. Såg ett kuvert nere i vardagsrummet ifrån min Mormor och Gammelmormor uppe i Stockholm. Förhoppningsvis så ligger det pengar där i, det såg ut som det.

Nej, nu ska jag bara ta det lugnt. Kanske läsa lite eller så.. Sen ner på stan.

_Geccod

image33
Blev ganska nöjd med frisyren idag.. Klippte mig förra torsdagen
och börjar nästan lära mig den nya frisyrsen nu. Hehe.



Ny design.

Jag kunde inte låta bli att pilla på en ny design till bloggen. Som dessutom skulle passa bannern. Det nya borde hoppa upp om ett tag nu.. Blev rätt nöjd med den, även om den är väldigt enkel.

Nej, nu ska jag stänga av läsa. For real.

Godnatt.

_Geccod

Om blickar kunde döda..

Har inte börjat plugga ännu. Känner verkligen inte att jag orkar just nu. Börjar jag nu så kommer jag ändå inte orka plugga allt för länge och då jag ligger så långt efter i planeringen så känns det inte som om det hjälper särskilt mycket. Nu ska jag inte skylla allt på det, jag vet att jag är rätt lat också. Trots att jag är så pass lat så har jag ändå ganska bra betyg. Ligger på starka G:n och några VG:n i alla ämnen nu och har jag ett stabilt G så blir jag nöjd. Annat var det i högstadiet då man slet riktigt hårt för att göra så bra ifrån sig som möjligt. Misstänker att den där lågan har slocknat efter att jag börjat gymnasiet.

Nej, imorgon får provet bära eller brista. Någon gång måste man ju väl det första underkända provet komma, känner jag. Hehe, har tänkt så innan de senaste tre proven som jag kännt mig osäker på men ändå lyckas komma ifrån med starka G:n. Känner att jag börjar bli för självsäker nu, nästan.

Jag berättade för min svenskalärare att jag inte läst klart boken som jag skulle redovisat idag. Om blickar kunde döda, säger jag bara. Hon blev inte glad. Fast hon är ändå en riktigt sjysst lärare, min KF för övrigt. Rätt så personlig och pratar liksom jämnlikt med oss elever, som kompisar ungefär. Vilket är bra och kul. Jag tror hon är den tredje lärare jag har haft nu som varit med i cirkusen. Coolt.

Nu ska jag försöka slita mig från datorn för att lägga mig och läsa. Jag lovade nämligen att ha recensionen gjord och bokredovisningen klar efter lovet. Får nog offra en eller två dagar på lovet till att bara ligga och läsa. Minns att jag gjort det förut och det är rätt skönt ibland, gäller bara att hitta en bra bok till.

Ta't lugnt!

_Geccod

Helvete vad många "jag", jag lyckades klämma in i inlägget. Illa.

Snart är det över!

Kom hem för en stund sedan. Skönt! Dagens lektioner har varit rätt så sega. Inte minst den sista nu, matten. Det känns surt att sätta sig med det om ett tag igen.

Oj! Vände på huvudet och upptäckte världens snöoväder ute. Typiskt.. Nu när snön äntligen höll på att smällta bort igen. Aja, shit happens..

Hur som helst så känns det som en rätt lugn period som väntar. Imorgon har vi provet, som visserligen är tre timmar långt men vi slutar efteråt vilket betyder att påsklovet startar efter det. Lite surt att jag brände upp månadens sista pengar på en coca-cola idag bara.. Kanske kan ta lite från sparkontot, vilket jag egentligen inte borde. Men vem överlever ett lov utan pengar liksom? Hehe.

Gex ömsade igår kväll också, till sist. Undrar hur de verkligen lyckas få det till samma dag. De kanske sitter och har vilda diskussioner med varandra på nätterna och typ bestämmer tid för ömsning. Vad vet jag? Hon höll på och kämpade ett bra tag men det gick bra och hon blev jätte fin.

Nej, nu ska jag ta det lugnt, läs lite bloggar och kanske spela lite. Sen är det dags för plugg igen (yay!).

_Geccod

image31
Är fett trött.. Som ni kanske ser.

Äten av en svenskalärare?

Då var man hemkommen för idag. Kände att det räckte med plugget för idag.. Orkar verkligen inte mer.
På vägen hem träffade jag en gammal polare och såg en annan när spårvagnen åkte förbi. Norrköping är så sjukt litet egentligen, vilket jag stör mig på. Visst, det var kul att se dem men ibland kan det ändå vara jobbigt. Går man en runda på stan så ser man eller träffar man nästan alltid någon som man känner. Sen har vi ett område där min gamla högstadieskola ligger, Eneby. Varje gång som jag befinner mig där uppe ser jag någon som jag känner igen. Visserligen beror det rätt så mycket på att skolan ligger där. Men ändå! Norrköping är alldeles för litet. Får se om jag ens bor kvar här i framtiden.

För er som inte visste så delar jag rum med två stycken Leopardgeckos. Olle och Gex heter de, båda är honor. Det lustiga nu är att jag har sett på Gex att hon ska ömsa snart och samma sak upptäckte jag på Olle imorse ( man ser det då de blir typ likbleka under tiden före ). Jag kom hem nu och trodde först att Gex äntligen hade ömsat, sedan tittade jag in hos Olle och såg att även hon gjort det. Blev lite förvånad först att båda gjort det samma eftermiddag eftersom de till att börja med bor i olika terrarier som ligger cirka 1,5 meter från varandra. Dock så hade Gex, som sagt inte gjort det än. Hon är lite seg.

image30
Tjock-Olle under ömsning, tagen för ett år sen.

De ömsar ungefär en gång varje eller varannan månad och lyckas på något sätt tajma in varandra med någon dag emellan, oftast. Coolt, helt klart.

Nu har äntligen den nya bannern ploppat upp på sidan. Trodde först att den skulle bli bättre än den förra. Och visst blev den det, dock inte mycket snyggare. Får ordna en ny sen, någon gång.

Ska snart lägga mig och läsa lite. Boken skulle vara recenserad i januari och nästa bok jag ska läsa efter den ska vara klar imorgon. Min svenskalärare kommer äta mig.

Godnatt!

_Geccod

Cirkusartisten

Då har man äntligen kommit hem från plugget. Eller hem till mig har jag inte kommit, snarare hem till min Moster och Morbror igen. Har som sagt en del att plugga och jag känner att jag kan göra det bäst här. Där hemma har jag plockat bort skrivbordet för att få mer plats. Jag brukar kunna plugga det mesta liggandes i sängen fast matten brukar bli lite svår då man använder linjal och sånt.. Visst det går, men då är jag hellre här och pluggar.

Ja, som ni ser på bannern här ovan och om ni hittat min blogg via blotoplist.se så ser ni säkert att jag marknadsför mig som en "förlatad cirkusartist". Cirkusartist är jag och har varit det de senaste 9 åren på Norrköpings Ungdomscirkus. Nu förtiden har jag bara 5 timmars schemalagd träningstid utspritt på tre kvällar. Vilket är relativt lite mot vad det har varit förut.

Det jag specialiserat mig på under dessa år är främst enhjuling, akrobatik och jonglering. Enhjulingsträningen lade jag av med för lite mer än ett år sedan då jag kände att jag vill lära mig någonting nytt istället. Kan inte säga att jag kan allt på det, men jag har tränat det i nästan 6 år och kan väl en del, men ville som sagt lära mig en del nytt. Så i somras bestämde jag mig för att inrikta mig mer på jonglering med bollar, vilket kan vara riktigt snyggt och även är väldigt kul när man väl lär sig. Tror inte jag kommer ha ett nummer med jonglering i år men förhoppningsvis nästa år.

Nej, nog om det. Nu ska det pluggas.

_Geccod

A Geccod's Life

Då har sista veckan innan lovet inletts. De senaste tre veckorna har vi haft ett prov under respektive vecka, något som den här veckan tydligen inte vill vara utan. På torsdag är nog det viktigaste matteprovet av de som varit eftersom det är det första av två prov i Matte B. Vilket betyder att jag måste plugga som en liten gris för att lära mig allt som vi ska kunna tills dess, jag ligger efter som satan.

Årets snöfall kom idag också. När jag slutade skolan gick jag 200 meter till spårvagnshållplatsen och hann under den tiden fövandlas från en trött elev till en nerkyld och irriterad snögubbe. Anledningen till att jag blev irriterad var för att frisyren förstördes av det snölagret som bildats ovanpå.

Väl på spårvagnen träffade jag en polare som jag gick med i högstadiet. Jag saknar den klassen lite men man träffar nästan dagligen gamla polare därifrån.

Eftermiddagen spenderade jag hos min Morbror och Moster där jag lyckades plugga på matten en del, även om jag kunde ha gjort mer känner jag. Datorns fel att det blev mer sånt än plugg. Haha!

Jag åkte hem till kl.20 tiden och har pulat lite med bloggen. Bestämde mig för att byta inriktning trots allt. Det är ju roligare att bara kunna sätta sig och skriva om vad som hels, som nu, istället för att behöva gå en promenad eller åka en spårvagnstur så man kan komma på ett bra ämne efter några dagar. Visst, det är kul att skriva de inlägg som jag skrivit under nästan tre månader nu, men det är som sagt svårt att komma på något att skriva om.

Förhoppningsvis ska jag kunna slänga in ett "funderingsinlägg" någon gång ibland också. Ni kommer hitta dem under ämnet "Funderingar". Har även bytt namn på bloggen till "A Geccod's Life" som syftar på mitt liv, ett Geccods liv. Jag är en Geccod, den enda Geccod. Kanske startar jag ett namn för folk som mig? Måste bara komma på något speciellt med mig först så jag vet vad som kännetecknar en Geccod.

Hade tänkt att ändra designen på bloggen också, men kommer inte på något som blir särskilt mycket bättre än det är nu. Stör mig på att inte bannern blir bredare än den är heller.

Aja, ni kan ju förvänta er minst ett inlägg om dagen i framtiden i alla fall måste lära mig att skriva blogg på ett annat sätt. Jag skriver fortfarande som om jag skrev ett fett funderingsinlägg om Växthuseffekten. Det släpper väl tids nog. Förhoppningsvis.

Godnatt på er!

_Geccod

image28

Angående bloggens inriktning.

Godkväll,

Jag funderar starkt på om jag ska börja blogga om mitt så kallade "liv", igen. Det vore lite kul, men samtidigt känns det som att det inte är mycket som händer just nu. Ingenting av värde att skriva ner i alla fall. Fast så var det nog när jag skrev i höstas också och då kändes ju bloggen rätt så okej.

Grejen med min nuvarande blogg är ju att skriva om saker och ting som jag funderar över. Exempel på sånt ser ni ju såklart i alla mina skrivna inlägg. Alternativet är ju att skapa en ny blogg eller en sido blogg där jag dagligen skriver om vad som hänt under dagen och sånt. En offentlig dagbok så att säga. Sen skulle jag ju kunna skriva om det i den här bloggen också visserligen.. Men den här är ju som sagt till för mina funderingar och den förlorar lite av sin charm i sånt fall.

Dessutom skriver jag nästan mest för att det är kul. Men att skriva ett inlägg dagligen med den här bloggens inriktning går nog inte. Det blir för mycket text och alldeles för ont om idéer.

Finns det någon läsare som har några åsikter om detta? Vill ni att jag bara ska fortsätta med den som den är så är det helt okej. Skulle ju lika gärna kunna göra det. Risken finns ju för att om jag startar en ny blogg och den får mer läsare så kommer förmodligen mitt och säkert många andras intressen att svalna för denna blogg.

Ja, någon som har något bra förslag?

_Geccod

<-- Jag, glad och nyklippt.

Min egna medicin.

Jag hatar att vara sjuk. Ändå önskar man ju ibland att man kanske kunde få en lite förkylning som är stor nog att stanna hemma för, typ då man verkligen inte har lust att plugga eller då det varit mycket. Fast när man har mycket så vill jag ju heller inte stanna hemma eftersom jag vill få sakerna gjort. Det jag vill komma fram till nu är att jag inte tycker om att må dåligt. Jag hatar det verkligen. Samma sak gäller nervositet, det hatar jag nästan än mer. Har funderat lite och typ tänkt på om man inte kan börja försöka gilla nervositetskänslan istället, om det ens går att göra så. Det vore ju grymt mycket skönare om det var en skön känsla istället för hemsk, fast den finns ju där av en anledning och jag det är nog meningen att det ska kännas hemskt. Kanske.

Ja, att må dåligt är ju som sagt inget roligt. Man orkar inte göra mycket och har man exemepelvis magsjuka så ligger man bara där och mår allmänt dyng illa. Det finns ju många mediciner mot sjukdomar och mycket så kallade huskurer som man kan ta hjälp av. Om de hjälper eller inte är ju upp till en själv. Mycket sitter nog psykiskt också, som med småbarn och blåster. Det känns ju alltid bättre om någon blåser eller om man sätter ett blåster på var det gör ont. Sen kan ju detta psykiska gå väldigt långt och man kan komma att få stämpeln "hypokondriker". Nu har jag dock inte läst på riktigt vad det innebär helt att vara sådan fast av det jag vet så är det folk som tror att man har ont och är sjuk fast man i själva verket inte är det.

Personligen tror jag att alla har lite så ibland, att man tror att det är värre än det är. Fast det är ju bättre det än att skita i ett skärsår totalt och låta allt gå illa istället. Helt klart.

Jag har som sagt funderat över detta lite och kommit fram till att ett bra botemedel för mig när man mår dåligt eller känner sig allmänt nere är att vara glad. Sen är det ju inte alltid lätt att vara glad då man är deprimerad, fast då borde man ju göra något så man känner sig glad. Jag brukar exempelvis lyssna på lite uppiggande musik och ett speciellt band jag lyssnar på då är Gorillaz, som har många riktigt sköna låtar.

"Feel Good Inc." @  Youtube

Det blev ett kort inlägg idag. Skönt med helg är det i alla fall.

_Geccod


Att leva ett annat liv samtidigt.

Varje människa sägs ju drömma varenda gång de sover. Ibland sover man längre och drömmer då längre och ibland sover man mindre och är inte ens medveten om att man har drömt. Ibland upplever vi att vi inte alls har drömt, fast vi i själva verket har gjort det. Skönt ibland och ibland inte.

Den senaste tiden har jag börjat komma ihåg mina drömmar rätt så bra. I skrivande stund kan jag dock inte säga på rak arm om vad jag drömt de senaste nätterna, men jag minns att jag varit rätt medveten om vad jag drömt och tänker jag efter lite så kommer jag nog på det.

Ni som följt min blogg ett tag vet säkerligen mycket väl att är ganska så intresserad av tv-spel och inte minst film. Jag har nyligen börjat spela ett nytt spel som har funnits ute ett par år nu och som spelas av väldigt många, nämligen World of Warcraft. Det går ut på att man väljer en av alla de olika raser man kan välja på (orch, troll, minotaur, människa, dvärg.. etc.) och skapar sedan sin egna gubbe med ett eget utseende och specialitéer. Man spelar i en värld som kallas Azeroth där man springer runt och gör olika uppdrag ensam eller med sina kompisar. Spelet är helt onlinebaserat så man är ju aldrig ensam egentligen. Det är som att stiga in i en annan värld där ens kompisar också befinner sig. Riktigt roligt då man både samarbetar och umgås samtidigt.

För många av er låter detta säkert riktigt nördigt och ni kanske inte ser det sociala i det. Faktum är att det är lika socialt att prata med folk i ett spel och man kan lära känna folk på det sättet. Jag har gjort det i andra spel (Travian.se) och kommer förmodligen att göra det även nu. Dock är det inte relationer över internet som jag tänkt skriva om i detta inlägg utan istället min önskan om ett annat liv. Missförstå mig rätt nu (jag älskar den frasen). Jag har tänkt lite och tycker det vore kul om man under den tiden som man sov på något sätt kunde vakna upp i en annan kropp medan den andra kroppen håller på att "ladda".

Vissa människor tror att man återföds i en ny människokropp efter att man har dött. Kanske gör man det, men i så fall är ens minne återställt, tydligen. Personligen tror jag inte så mycket på den teorin. Utan det gör jag först när människan lyckas flytta ett medvetande, en själ, från en kropp till en annan. Inte vet jag hur man nu ska göra det, kanske att man transplanterar hjärnarn till en annan kropp? Det får vi se i framtiden om det ens blir möjligt.

För att återgå till spelensvärld. Det är ungefär så jag menar, att man kan välja att stiga in i en annan värld och leva ett annat liv samtidigt som sitt nuvarande. Spelen utvecklas allt mer för varje år och jag såg en uppfinning där en människa steg in i en boll och hade en mask på sig varifrån han kunde gå runt och se in i en annan så kallad "spelvärld". Förmodligen kommer det att bli framtidens spel och det är förmodligen det närmsta man kommer komma av det jag önskar. Att kunna leva ett annat liv samtidigt som detta. Det gäller bara att inte glömma livet i spelet helt och hållet utan att leva sitt liv som man har utanför det. En sak som många gamers glömmer bort ibland.

_Geccod

Sänk Spårvagnsbiljett Priserna!

Då jag var liten kostade min spårvagnsbiljett fem kronor och mina föräldrars tio kronor. Om jag idag beställer en spårvagnsbiljett via sms så kan jag få en för 13 kronor. Skulle jag köpa en biljett kontant på spårvagnen så skulle den kosta mer än dubbelt så mycket, 33 kronor. Att priserna är så pass höga när man köper biljetter kontant är av en mycket dum anledning, nämligen för att minska risken för rån. Visst kan jag förstå tanken bakom detta och det är för att få färre människor att köpa en biljett kontant då man istället kan betala via sms eller i en affär.

I och med dessa höga priser har allt färre människor råd att åka lika mycket spårvagn. Jag personligen känner väldigt många människor som väljer att åka men att strunta i betalningen. Både press och Regering pratar mycket om Växthuseffekten och uppmanar oss till att åka kommunalt istället men samtidigt väljer man att höja priserna. Ska vi nu betala med spårvagnskort så måste vi köpa det i en affär, för att köpa det billigt vill säga. Det är allt för få affärer som säljer dessa kort. Varför inför man inte reklam i spårvagnar och bussar? Är vi verkligen för stolta för att kladda ner våra kända spårvagnar? Det är snarare idioti att inte göra det eftersom man trots allt lyckas hålla priserna låga i Stockholms tunnelbana med hjälp av reklamen. Jag väljer hellre att åka en billig reklamfinansierad spårvagn än att behöva gå fem kilometer för att komma till stan eller skolan.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi ska skriva en insändare på Svenskan till imorgon. Ämnet fick man bestämma själv och mitt val ser ni här ovan. Det jag vill nu är att ha kommentarer med era åsikter! Vad kan jag förbättra alternativt förändra?

Den skulle vara 100-200 ord lång, jag överskred det med cirka 50 ord fast det borde godkännas ändå tycker jag.

_Geccod

Var är den?

Tro det eller ej men jag lever faktiskt fortfarande. Anledningen till att jag inte skrivit på ett tag är för att jag på något vis lyckats tappa bort min skrivlust. Den finns verkligen inte.. Fast jag har några inplanerade blogginlägg att skriva senare i veckan. Kul att se att ni få läsare som besöker bloggen inte tappat intresset för den totalt i alla fall.

Ta't lugnt!

//Geccod

image26

RSS 2.0