En riktigt dålig dag!

Gårdagen var en riktigt skitdag. Uslare dagar är svåra att finna om jag säger så. På morgonen åkte jag till skolan för att få reda på hur mitt omprov i Matte C gick. Jag bland flera andra klarade inte provet och kommer få göra en Prövning i slutet av maj för att höja vårt IG i kursen. Om jag inte klarar det provet så blir det sommarskola, vilket suger ganska rejält.

Efter att ha fått reda på det begav jag mig hemåt, efter en snabb runda på stan på vägen hem, för att plugga på mitt argumenterande tal i Tala inför Andra. Slutuppgiften. Jag förberedde järnet och kände mig väldigt säker på vad jag skulle säga. Jag hade räknat med att det kanske inte skulle gå SÅ bra då jag skapade talet igår förmiddags men jag trodde ändå att det skulle gå relativt bra. Istället så sket sig allt totalt, jag tappade bort mig och fick improvisera väldigt mycket men fick ändå fram vad jag skulle säga till slut. Det blev ett tal och läraren tyckte det gick rätt bra ändå så jag antar att det gick bra men ändå sämre än jag räknat med.

Fastän jag hade två riktigt dåliga lektioner så var jag konstigt nog på rätt bra humör ändå. Jag vet inte om det var sovmorgonen som gjorde det, eller kanske själva tanken på att det snart var helg? Troligtvis berodde det på att det var premiärdagen för Xbox 360 spelet Halo Wars som jag åkte ner och köpte direkt efter skolan.

Fredagen avslutades alltså med en natt av Halo Wars i mitt tappra försök att glömma dagen som har gått.


Halo Wars!

Idag ska ner och möta min gode vän Marcus på stan. Vi ska äta men jag vet inte om det blir pizza eller inte.. Han har tydligen inte ätit en enda pizza på hela året så det kanske är lika bra att hålla honom borta ifrån en pizzeria så han inte får ett återfall igen. Tror inte jag skulle kunna leva med mig själv om han får ett återfall på grund av mig. Hehe.

Ikväll ska jag troligtvis vara med Jocke då Mac ska iväg och trolla.

_Geccod

Snart helg!

Jag är trött. Har inte riktigt haft tid att skriva särskilt mycket den här veckan med anledning av mitt omprov i Matte C den här veckan. Hade det idag efter skoltid och jag kan säga att det gick.. Sådär. Jag tvivlar på att jag klarar det, hoppas på det bästa men räknar med det värsta.

Imorgon ska jag hålla ett argumenterande tal i Tala inför Andra. Det är slutuppgiften och imorgon är alltså sista lektionen. Jag hade räknat med att det uppgiften skulle vara klar att redovisas till imorgon men imorse fick jag reda på att det egentligen skulle vara klart idag. Men då vi är så många så är det fler som kommer hålla i  sitt tal imorgon. Jag som haft så mycket med matten har inte hunnit börja jobba på det förrän idag efter skoltid och ärligt talat så har jag inte börjat skriva ner någonting även om jag har det mesta i huvudet. Jag ska prata och argumentera mot den globala uppvärmningen.

Så idag har jag kollat igenom dokumäntären En Obekväm Sanning samt samlat ihop lite fakta på internet. Hade tänkt börja lägga upp en mall för talet men jag är alldeles för trött nu känner jag och ska ta och lägga mig så jag orkar upp imorgonbitti. Första lektionen är matte och då får vi reda på vårt betyg.

Godnatt!

_Geccod

Inför körlektionen och pluggandet


Älskar de här serierna.


Är hemma ifrån skolan nu och har hunnit dega framför två avsnitt av Scrubs. Skönt att kunna komma hem och koppla av lite innan man sätter igång med pluggandet igen. Nu ser jag dock att klockan har sprungit iväg och det är snart dags för körskola. Har körlektioner varje vecka nu den här månaden och nästa. Körningen börjar kännas riktigt bra nu måste jag säga.

Pizzan var för övrigt väldigt god men stället vi åt på var väldigt litet. Vi åt på Cici's och där sägs ju pizzorna vara jättestora så mina förväntningar var höga. Men till min stora besvikelse så skiljde sig inte min capricciosa särskilt mycket ifrån någon annan pizzeria. Riktigt litet ställe som sagt och jag tror inte jag vill gå dit under lunchrush igen, det var bara tur att jag och mina två lunchkompisar lyckades få en sittplats egentligen. Eller jag ska nog inte gå dit under vintertid i alla fall, för stället i sig ligger rätt bra placerat och har en ganska sjysst uteplacering så det känns snarare som ett schysst ställe att äta på när det är varmt ute. Pelle, du som bor längre ner på samma gata vet väl vilken jag menar?

_Geccod

Förmiddagen

Nu sitter jag i skolan och har lektion i persondatorer. Arbetet här är ganska fritt. Så fritt att halva klassen har valt att gå hem och "jobba" med uppgifterna hemifrån. Vi som är kvar är de som har matte repetition inför det kommande provet, efter lunch, vi är IG-barnen som Jossa här bredvid så fint döpte oss.

Jag känner mig nästan sjukligt trött och hungrig just nu. Var nära att inte ens komma upp ur sängen imorse men kl07.20 lyckades jag slita mig och hann till och med att göra mig iordning samt komma i tid till skolan efter att jag sprungit till spårvagnen. 

Snart beger vi oss för att äta pizza. Ska bli gott! Bör nog göra åtminstonde några uppgifter klara tills dess, för omväxlingskull liksom.

_Geccod 

Frukost på Gyllene Måsen

Godkväll,

Nu har jag varit på cirkusen i alla fall och min tränare tog det rätt så bra angående min missade träning igår. Skönt det i alla fall även om det kändes lite pinsamt. Ikväll jobbade jag en timme och då som jongleringstränare. Antalet jonglörer har ju minskat rätt mycket nu efter jul.. Det ser jag på både gott och ont. Självklart tråkigt att det är fler som inte vill lära sig jonglering men samtidigt är det bättre med färre barn då man kan koncentrera sig mer på dem. För att lära sig så krävs det ju en hel del tålamod och även en hel del hjälp i vissa fall så jag är inte förvånad över att fler inte ville fortsätta då det inte är många barn som har det tålamod som krävs. Jag själv avskydde jonglering då jag var yngre.

Nu har jag i alla fall jäst framför två avsnitt av Scrubs (som jag inte hann se innan träningen) tillsammans med Olle (min ödla) och några mackor samt ett glas mjölk. När jag ändå är inne och pratar kvällsmackor så kan jag ju berätta att det, liksom de flesta senaste måndagarna, blev en frukost på McDonald's imorse. Hade ju kuponger dit så jag fick en kaffe, toast samt en frukostmacka för bara 15kr. Sen blev det en paj efteråt men då Simon köpte en muffins så fick jag pajen gratis tack vare ytterligare en kupong.

Billigt och gott!

Nu ska jag ta och dra mig. Försökte få en bra bild på kupongerna men varken kameran var villig att ge några bra bilder och batterierna hade ingen energi kvar att ge så det blev inget med det. Ibland har jag bara lust att slänga den där jäkla kameran i väggen eller ut genom fönstret.

_Geccod


För er som inte förstod rubriken.

Missade träningen..

Äntligen hemma igen. Sista lektionen idag var ganska dryg - kemi labb där jag och min labbkompis var sist kvar.

Nu när jag kom hem så var min syssling och hans mamma här och hämtade min syssling, Marcus, saker som han haft här då han bott hos oss de senaste 16(?) veckorna. Hans praktik är nämligen klar och han återgår till skolan efter sitt sportlov uppe i Stockholm nu. Lite trist såklart men samtidigt kul att han har varit här och man har lärt känna honom riktigt bra då vi inte har setts särskilt mycket de senaste åren.Nu ska jag lägga mig i soffan och jäsa framför ett avsnitt eller två av Scrubs. Har några serier som jag vill se igenom känner jag och nu är det väl dags att göra så.
Först ut är Scrubs säsong 1.

Därefter är det jobb på cirkusen en timme och cirkusen är någonting jag bävar inför just nu. Inte på grund av jobbet utan snarare för att jag insåg igår kväll att jag missade min specialträning igår morse. Min tränare och jag har ju bestämt speciellt att vi skulle träffas där några dagar förra veckan och igår var en av de dagarna, tror jag. Som tur är så var det inte bara föra min skull som han åkte dit utan han hade några fler förre och efteråt också. Men ändå. Jag hade totalt glömt bort det i och med allting med Team Träffen. Hur som helst så får jag gå fram och be väldigt mycket om ursäkt.

_Geccod


Ska försöka ordna en ny bakgrund, gillar inte svart bakgrund på min blogg har jag insett och inte heller vitt. Får ta någonting färgglatt fast då måste jag ha en ny header också. Ja, nu vet ni varför designen ändras hela tiden. Hojtar till när jag är nöjd med den för ett tag i alla fall.

Travian Team Träff

Okej, söndag idag. Imorgon är det skola igen och årets första och enda sportlov är snart förbi. Jag vill börja med att berätta att jag känner mig riktigt usel bloggningsmässigt. Jag har funderat och jag tror jag ska försöka bli lite mer aktiv. Det har varit lov och jag har knappt egentligen orkat ta tag i någonting, bortsett ifrån plugget och träningen förstås. Men ärligt talat så har jag saknat bloggandet litegrann ändå och angående min lilla Lost-blogg så vet jag inte riktigt vad som händer.. Vi får se helt enkelt hur det blir med bloggningen. Jag lovar inget.

Jag kan ju ta och börja med att berätta om den här helgens händelser. Igår (lördag) var det dags för Travian Team Träff här i Norrköping. Ni som känner mig personligen och ni få som har följt bloggen väldigt länge vet ju kanske att jag har spelat ett webbläsarspel kallat Travian. Utan att gå in på närmare detaljer kan jag berätta att det är ett sorts textbaserat strategispel som man spelar genom sin webbläsare. Det pågår i realtid online och man spelar med och emot många andra spelare ifrån hela Sverige. Att det pågår i realtid menas att man inte kan trycka på "Paus" helt enkelt utan det pågår dygnet runt och är man inte väldigt aktiv så är man om inte annat väldigt körd. Det är ett väldigt tidskrävande spel med andra ord.

För att Travian ska fungera måste det finnas folk som sköter om servrarna och ser till att allting fungerar spelmässigt. Om folk har frågor så finns det Supporters som svarar på frågor och om någon fuskar så finns det så kallade Multihunters som stänger av dem. Dessutom finns det ett forum och där behövs det moderatorer som måste hålla det i ordning. Nu blev det väldigt mycket info för er men det är i alla fall Travian och hur det funkar i stora drag.

Jag jobbar ju då som Supporter på en server och hjälper alltså spelare som undrar över någonting eller helt enkelt har problem med spelet. Jag är alltså med i svenska "Travian Teamet". Nu i helgen så hade det svenska Travian Teamet en träff här i Norrköping och vi blev ungefär 20 stycken som var närvarade. Det var med andra ord folk som kom hit ifrån olika delar av Sverige och nu har jag träffat några förut men alla har vi från början lärt känna varandra via nätet och via Travian som vi alla jobbar med.

Så igår hade vi en liten (2 timmar lång) presentation av oss själva, därefter blev det laserdoome och sen så samlades vi hemma hos Admin (högsta chefen) där det åts pizza, spelades Guitar Hero och pågick en väldans massa roliga diskussioner under kvällens gång. Vi umgicks och hade det rätt trevlig med andra ord.

Det var väldigt mycket nytt folk, det är en helt annan sak att chatta med någon över nätet och prata med denne i(rl) verkliga livet. Sen var det mycket folk i olika åldrar då några var i min ålder och andra var mycket äldre så lite svårt att veta hur man ska bete sig och så.. Men det var rätt trevligt ändå.

Så idag är jag lite små seg/bakis/trött. Har börjat spela Travian igen och ska väl dra på en film eller något sånt strax. Får se om jag slänger upp lite bilder ifrån igår så fort jag får tag på några.

_GeccodOjoj..

..vad inaktiv jag är. Ärligt talat så har jag struntat i att uppdatera bloggen på flit men ändå så håller jag den plågsamt lidande genom att skriva ett inlägg då och då för att bevisa att han inte riktigt är död ännu utan bara ligger och kvider på dödens rand.

Onsdag idag. Ledigt ifrån träningen och skulle ha börjat plugga typ.. nu. Ska rusa ner på stan (eller åtminstonde till spårvagnen) och sen köpa hårvax (huvud-hår-vax, inget annat) och sen ta mig upp till min Moster och Morbror för att plugga någon timme eller fyra.

Var och klippte mig igår. Bad frisören att inte klippa lika kort som vanligt.. Fast istället blev det kortare än vanligt.. Hörde han fel måntro? Tur är det i alla fall att det växer upp igen. Slänger upp en före och efter bild ikväll.

Vi hörs då!

_Geccod

SPORTLOV!!

Shit. Jag insåg just att jag faktiskt har sportlov nu! Så hypad inför lovet har jag varit.. Haha! Skönt att vara ledig en vecka. Fast jag ska ändå träna och plugga dagligen med start på måndag.

Just nu sitter jag och pular med Lost News, det ser ut att bli en hemmakväll ikväll.

_Geccod

Besök ifrån Frankrike

Äntligen har jag tid till att blogga igen! Visst jag har säkert haft lite tid till att göra det tidigare i veckan men det har helt enkelt inte riktigt blivit av.

Imorse hade jag en mattelektion och nu har vi håltimma till 13.20 då jag har Tala inför Andra på Hagagymnasiet. Ganska så soft även om jag helst skulle vilja hoppa lektionen i eftermiddag..

Igår fick vi besök ifrån Frankrike. Min styvpappa är fransman och hans syster och hennes familj kom hit igår eftermiddags och ska alltså stanna här en vecka. Värt att nämna är att de inte talar engelska bortsett ifrån några ord och den första timmen innan min styvpappa kom hem igår blev lite.. stel. Jag har pluggat franska hela högstadiet men kan knappt prata det alls. Jag kan några ord men förstår dock desto mer när jag hör dem prata till varandra. Så nu är ju min styvpappa inte hemma och kan inte agera tolk. Men jag tycker att frukosten gick någorlunda bra då jag, mamma och Olivier satt och åt frukost. Fastän vi knappt kan prata varandras språk så lyckas vi kommunicera rätt så bra och hann prata om vädret samt några artiklar i tidningen. Ganska coolt.

Igår och i onsdags hade jag körlektion och de har gått rätt så bra. Förhoppningsvis så har jag väl körkort till sommaren är här.

_Geccod


Ovärd dag..

Då var man tillbaka i skolan igen. Som vanlgit så blev jag riktigt sen till första lektionen. Det var engelska och vi såg på Oliver Twist så jag missade egentligen inte särskilt mycket viktigt.. Hur som helst så har jag insett att den här skoldagen är riktigt ovärd att ens gå på, men ändå är jag kvar. Lite närvaro kan ju inte vara helt fel ändå har jag kommit fram till.

En lektion förut. Sen har vi, liksom varje måndag, en fet håltimme till efter lunch vilket har lyckats reslutera i en frukost på McDonald's två eller tre veckor i rad. Gött!

Vi spenderar för övrigt håltimmen i biblioteket och ska snart gå och äta. Därefter ska vi på en föreläsning eller något sånt skräp i aulan som handlar om kärlek, tror jag. Känns fett ovärt.

_Geccod


Mission Complete!

Jag skrev ju om min Triangel i det förra inlägget. Kom på att det kanske är svårt att föreställa sig hur man nu jonglerar i en sån, så jag slänger upp en film på en kille som är rätt duktig på att utföra det. Jag är dock knappt i närheten av att vara så duktigt som han är. Ännu.Idag har jag och Jocke för övrigt uppfyllt söndagens uppdrag. Mission complete med andra ord. Vi spelade billjard! Någon som minns att jag nämnt att vi skulle ha det som söndagstradition? Det gick rätt så bra och jag vann faktiskt en gång. Visserligen så berodde det på att Jocke hade ner "Åttan" i ett hål men det känns inte värt att nämna här.

Sen så snöade det rätt så rejält tidigare ikväll och jag hoppas att snön snart smällter bort. Det enda positiva med den globala uppvärmingen är väl möjligen att vi faktiskt slipper snön tillslut.

 _Geccod

I min rooosa triiiiiaangel, ska jag flyga..

Också var det då söndag igen.. Igår var jag och tränade lite jonglering på cirkusen. Ska tydligen uppträda med stora bollar i numret. Egentligen är det väl bara handbolls-storlek på dem fast det blir en jäkla skillnad med tanke på att jag är van vid att jonglera med tennisbolls-storlek bollar. Fast det ska nog gå bra. 

Ska ta och göra ett litet schema inför sportlovet som min tränare har begärt. Han vill att jag ska komma dit 1-2 timme per dag så han kan skapa ett nummer åt mig. Det kommer att bli ett nummer i triangeln där jag jonglerar med studsbollar. Vilket kan bli rätt så nice. Frågan är bara vilken tid på dagen som jag bör åka och träna.. Tidigt på dagen är väl ändå bäst? Jag funderar på att träna runt 11-tiden varje dag, kanske tidigare för då har man resten av dagen kvar och jag hinner hem och kan förhoppningsvis få lite plugg gjort under eftermiddagarna då också.Vad tycker ni? Bäst att träna tidigt eller sent på dagen under sportlovet?

Ska fylla i min lönerapport för den här månaden också. Jag jobbar visserligen bara 1tim/vecka och egentligen blir det inte nämnvärt mycket pengar. Fast jag brukar trösta mig med att jag faktiskt jobbar ihop till en pizza i veckan, alltså 65 kronor.

_Geccod

Slutspurt i Matte C

Imorgon är det slutprov i Matte C. Vilket suger ganska hårt. Något som suger ännu hårdare är att jag knappt och har pluggat och knappt förstår någonting av det. Jag blir så grymt irriterad på mig själv ibland. Nu är ett sånt tillfälle.

Men liksom inför varje prov och lov så har jag nu ännu en gång gjort följande löften:

- Jag ska repetera hela kursen inför G-provet efter sportlovet.
- Jag ska plugga matte varje dag fram tills dess (start på tisdag!)


Har som sagt tänkt detta inför varje prov sedan innan höstlovet någon gång. Fast nu är det sista chansen och klarar jag inte G-provet som är för oss som blir underkända på morgondagens prov så blir det troligtvis sommarskola.

Jag klarade slutspurten i ettan nu och nu ska jag fan i mig klara slutspurten i matte c.

_Geccod

Ostbågar med kinapinnar!

Hellu,

Idag är det då söndag och tråkigt nog är det inte särskilt mycket söndag kvar den här veckan. Fast så pass fort som tiden faktiskt går så är det väl (tyvärr?) söndag snart igen.

Jag och Jocke skulle försöka ta tag i vad vi försöker göra till en söndagstradition, nämligen billjard. Vi var där för drygt 2-3 veckor sedan och insåg att det faktiskt är riktigt kul och vi har inte särskilt långt till Eurobowl och deras billjardbord heller för den delen. Men typiskt nog så vad det upptaget när vi kom dit idag.. Vilket resulterade i världens antiklimax. Hade faktiskt sett fram emot billjarden men vi fick nöja oss med att gå hem till mig och tröst äta 350g ostbågar med kinapinnar samt 2L coca-cola. Anledning till kinapinnar? Haha, kontrollerna till mitt Xbox 360 blir ju kladdiga annars.

Måndag imorgon. Ny vecka med andra ord och jag ska satsa helhjärtat på plugget har jag bestämt mig för.

Love,
Geccod

RSS 2.0