Ny blogg!

http://www.Geccod.se

Gex


Soligt värre

Hello

Är helt slut efter idag. Stått i solen i cirka 6 timmar och tagit hand om förbi passerande ungar och låtit dem prova på diverse cirkuskonster i den gassande solen. Jag var där med trevligt folk men det var ändå en rätt jobbig scenshow vi höll i, om ni frågar mig.

Två klasskompisar samt en Travian-kompis kom förbi och hälsade på oss i eftermiddags. De hade vägarna förbi då de också var i Linköping, fast på simtävling. Det var en glad överraskning.

Har spenderat kvällen i mysbyxor, druckit cola och sett på Signs (äntligen!) samt spelat lite Bioshock.

Trött.

GeccodJag och Mac på väg hem från en scenshow för drygt 2 år sedan.
Även här var jag nog rätt sliten efter en hel dags cyklande i värmen.

#Fredagsmys

Fredagkväll nu då. Har just öppnat kvällens första corona och ska snart ta och starta mitt nyinförskaffade spel Bioshock. Mer spännande än så blir inte min kväll.

Imorgon åker jag med lite cirkusfolk till Linköping för att sprida lite glädje. Behöver egentligen plugga.
Får försöka göra det när jag kommer hem.

Det har varit en jävligt tuff vecka. Är helt slutkörd i huvudet känner jag. Stressigt och ångest över allting i princip. Usch.

Trevlig helg på er!

Geccod

Prövningsdags..

Ska strax bege mig iväg till Lärka för att göra den där jäkla prövningen. Mellan kl15-17 är det tänkt att jag ska skriva en miniroman på tre kapitel där varje kapitel är skrivet på tre olika vis. Nämligen "vanlig-novell-form", diktform samt dramatik (dvs typ som ett manus).

Har inte ens tänkt ut någon handling då jag antar att jag kommer få reda på exakt uppgift när jag kommer dit.

Aja, vi får väl hoppas jag bryter ett ben (översätt till eng.).

Geccod


Btw..
Var och redovisade mitt projektarbete förut. Defintivt ett VG, eventuellt ett MVG. Sweet.

Universal Studios

Förra sommaren flög jag tillsammans med mina två systrar över atlanten med Los Angeles som destination. Där hälsade vi på vår far och annan släkt på hans sida. En av dagarna som vi var där tillbringade vi på temaparken Universal Studios Hollywood. Som namnet antyder är det en temapark både skapad och vid filmbolaget Universal Studios, i Hollywood.

Temaparken är fylld av attraktioner från diverse filmer och en av dessa attraktionerna var ett turisttåg, som bland annat vi åkte med när vi var där. Under rundturen passerade vi flera instpelningstudios och platser som man spelat in både filmer och TV-serier (King Kong, Waterworld, War of the Worlds, Jurassic Park och Desparate Housewifes är de jag kommer på, på rak arm..) och nu har man tydligen lagt till ytterligare en liten hållplats på åkturen. Skapad av Peter Jackson.. Ja, se för er själva här nedan.

Har ni vägarna förbi kan jag starkt rekommendera ett besök på Universal Studios och speciellt den här turistbussen.Stressig morgondag..

Laddar upp inför säsongsavslutningen av True Blood säsong 2. Den här serien har sedan de första avsnitten av första säsongen hamnat bland toppen av min egna Hall of Fame: TV-serier edition.

Imorgon har jag tandläkartid kl08:00. Därefter hem och läsa igenom min projektrapport då vi ska redovisa arbetet kl11. Äta lunch och på eftermiddagen har jag prövning i Skapande Svenska. Däremellan ska jag försöka ha skrivit klart två inlämningsuppgifter till Skapande Svenska samt skrivit ett PM om Snabba Cash.

Det blir en stressig torsdag, minst sagt.

Geccod


Onsdag

Today is wednesday.

Ikväll ska jag se säsongsavslutningen av True Blood Säsong 2 och därefter ytterligare ett sunkigt avsnitt av Lost Säsong 6. Fram till dess ska jag bege mig tillbaka till skolan för två lektioner och därefter hem och plugga lite Skapande Svenska inför morgondagens prövning i ämnet.

Borde skriva ett PM på min läsbok, helst skulle jag ha skrivit till det för två veckor sedan. Men det får bli gjort under morgondagen. *tummis med mig själv*

Btw..

www.geccod.se är live. Snart är även nya bloggen det med.

Geccod

Måndag

Idag har jag hunnit med en hel del. Jag har dels varit och lämnat in min ansökan till Komvux där jag förhoppningsvis kommer kunna plugga upp lite betyg i höst. Sen har jag även hämtat ut min studentmössa som kommer sitta perfekt så snart jag har klippt mig. Däremellan har jag pluggat och tog mig även ner till skolan på en extra lektion dit man kan gå och plugga fysik och matte.

Dagens bästa händelse var trots allt när jag gick in och kollade mina betyg och insåg att jag fått betyget VG i en kurs som jag trodde jag skulle bli underkänd i. Tror fasen det inte finns någon större lättnad än när man upptäcker sånt, för det var då inte första gången.

Geccod

Tillbaka till 90-talet!


Den här bilden har legat uppe på en skolhemsida under hela min gymnasiegång.
Stör mig på den varje gång jag går in på sidan, kan den skrika mer 90-tal? :P

Steeeeeve!

Har ångest över allt skit jag har att göra nu. Helt galet!
Vill bara vara som Steve, skulle nog sitta med en monkey translator
runt huvudet och upprepa
"ångest!" "ångest!" "ångest!"

Cloudy with a chance of meatballs är för övrigt ett måste, om du inte sett den.


Cirkusen

Är nyss hemkommen från en cirkusföreställning nere på stan. Till skillnad mot tidigare år är jag bara en i mängden, sittandes på gradängerna och applåderar i takt till musiken åt de duktiga artisterna nere på scen. 

I och med att cirkusen flyttade i höst har det inte blivit särskilt mycket träning för min del. Lokalen vi flyttat till har inte varit klar utan de som haft träning har istället tränat och trängts i en mindre lokal med dålig luft och för mig och mina allergier har den varit väldigt dålig att vistas i. Nu ska det tydligen vara bättre och den större lokalen som inte var träningsduglig tidigare har visst fått ett ordentligt golv också. Så kanske och förhoppningsvis att man kommer vistas mer där i höst..

Föreställningen vi såg på var i vilket fall väldigt bra. I publiken hamnade jag bredvid min gamla tränarkollega, Ellen, som också var där och undrade varför jag satt i publiken och inte var med nere på scen. Då jag knappt varit på cirkusen så var ju i princip alla nummer nya för mig och jag såg dem med rätt kritiska ögon. Överlag var alla bra och vissa mindre bra. Det gick väldigt tydligt att se vilka som hade roligt på scenen och vilka som mer.. nästan, tog det för givet att stå där nere och visa upp konster. De äldsta var bäst medan både jongleringsnumret och diabolonumret överraskade stort och jag kunde med stolthet säga för mig själv att de där två tjejerna (i jongleringsnumret) har jag lärt upp. Även om jag slutade som tränare efter juluppehållet.

På lördag ska jag iväg till Linköping på en scenshow. Så alla band till cirkusen är inte helt klippta ändå. Man kan ju fråga sig hur bra det går när föreningen måste kalla på ickeaktiva cirkusartister. Men det blir nog kul ändå.

Nu ska jag plugga. Och läsa.

Geccod

Senaste köpet

Bioshock & Oblivion - Dubbelpack
169kr @ CDON

Den kommer med posten på tisdag eller onsdag. Kommer dock inte ha tid att röra det förrän möjligen fredagkväll, om ens då. Massvis med plugg de kommande två veckorna nämligen.

En saknad ingrediens..

Nu i efterhand är jag relativt nöjd med dagen som gått ändå. Har fått en del pluggande gjort om dock ej så mycket som jag önskat. Eller inte blivit så mycket plugg gjort som jag egentligen behövt, är väl ärligare att säga.

Vi åt tacos till middag. Behöver jag ens påpeka att det var gott? Dock saknar jag osten på min tacos. Har ju sedan några månader tillbaka levt med diagnosen komjölksprotein-allergiker vilket gör att jag inte kan varken äta eller dricka saker med orden mjölk, smör, grädde eller något liknande bland ingrdienserna. Tacos kommer aldrig mer smaka som förr.

Kvällen spenderade jag med Jocke som kom förbi på en filmkväll. Vi såg på den sista delen i Sveriges bästa filmtrilogi, nämligen Millennium-trilogin. Har ju inte sett den förrän ikväll vilket ju var synd då den visade sig vara minst lika bra som de två tidigare delarna.

Geccod

Lisbeth Salander är med på min topp 5 lista
över favoritkaraktärer. She's awesome!


Annoying Orange: Pacmania


Kvällens meny

Min självdisciplin suger. Den är genomusel verkligen. De enda gångerna jag någonsin kan passa saker är om någon annan påverkas av det, men även då är jag sällan helt perfekt och ofta sen.

För att citera min twitteruppdatering från tidigare idag;
"Städa, skriva inbjudningar, köpa ödlemat och plugga. Ligger redan efter i dagens tidsplanering."

Följande citat skulle stämma bättre;
"Sitta vid datorn, städa, sitta vid datorn, städa, äta, sitta vid datorn, städa, blogga."

Inte bra. Vill ju ha musik och av den anledningen stänger jag inte av datorn, fastän jag kanske borde. Ja, men ska väl ta och dammsuga nu och skriva studentinbjudningar och därefter plugga lite.

Ikväll är planen att jag ska träffa Maria. Hon uppträder på premiären av årets tältföreställningar nere på stan runt 19-tiden, så det blir väl rätt sent har jag en känsla av. Vet inte om jag ska ner och se någon föreställning. Kommer bara sakna uppträdandet mer i sånt fall. Anledningen till att jag inte är med och uppträder i år är för att jag dels inte tränat ordentligt och dels inte ens är medlem i cirkusen längre. Känns onödigt att betala medlemskap då jag inte ens har en ordentlig träningstid eller kompisar att träna med.

Nu ska jag strax iväg med mor min och köpa ödlemat. Syrsor står på kvällens meny åt mina små tjockisar.

Geccod


Söt ödla.
Nostalgiskt värre

Åh.. lite nostalgisk jag plötsligt blev nu när jag satt här och läste mina gamla inlägg på bloggen. Fick ju i höstas för mig att radera allt mitt innehåll i bloggen men orkade bara ta bort sommarens blogginlägg. Något jag ångrar nu, att jag började radera överhuvudtaget alltså.

Har sedan jag slutade blogga på den här bloggplattformen testat ett gäng andra bloggplattformer som många varit betydligt bättre än Blogg.se och flera funktioner som gynnar både bloggaren och dess läsare. Dessutom har samtliga varit betydligt snabbare i princip allting.

Planerar dock att skaffa mig en ordentlig domän och sedan en "riktig" blogg på Wordpress. Nu menar jag inte wordpress.org-bloggarna utan en hemsida grundad på Wordpress där man bland annat kan välja mellan snyggare teman eller köpa teman och installera en massa händiga pluggins till ens blogg.

Mindre än en månad kvar till studenten, det ska bli skönt men jag har en hel del att stå i fram till dess.

GeccodHittade den här bilden i bild arkivet här i bloggen. Jag tog den under våren för omkring två år sedan. Minns att det var då det började bli så varmt så man hellre gick en promenad hem i det sköna vädret än åkte spårvagn. Försökte mig på detsamma för ungefär en månad sedan och höll på att dö.. typ. Fick känna på hur jäkla dålig kondition jag är i då jag nästan behövde stanna och vila halvvägs hem från plugget. Illa, jag vet. ^^RSS 2.0