Årets första jordgubbe :D

Idag har mamma köpt hem ett paket jordgubbar! Förut när jag kom hem ifrån träningen så åt jag då förstås min allra första jordgubbe för i år. Himmelskt. Så jag tog några till och efter en tredje så upptäckte jag en riktigt äcklig, grå och möglig jordgubbe i botten. När jag börja rensa burken så inser jag att nästan alla jordgubbar är på något sett deffekta eller mögliga. Årets antiklimax...

I övrigt har väl dagen varit rätt bra. Hade som sagt ett NP i engelska imorse. Det var en skrivdel och jag tror den var rätt bra. Skrev en random text om jämnställdhet i samhället. Grymt tråkigt ämne, något som börjar likna ett kännetecken för de Nationella Proven.

Efter provet så hade vi håltimmar och vi var med andra ord lediga resten av dagen, vilket förstås var rätt så skönt. Fick dock inget plugg gjort som jag jag egentligen tänkt att jag skulle.

11/5 Slutprov i Fysik A
15/5 Prövning Matte C
20/5 Slutprov Kemi A
27/5 Prov Matte D


Kan alla datumen utantill så nu gäller det att jag lär mig innehållet utantill också. Skönt att de ändå inte ligger alltför nära varandra, de skulle lika gärna ha kunnat vara under samma vecka och då skulle min skolgång definitivt vara hel körd.

_Geccod

Måndag

Godkväll,

Har precis sett två avsnitt av Scrubs, nu ska jag nog ta och lägga mig. Var såklart i skolan idag, efter det så åkte jag hem ett tag för att sen åka till cirkusen. På lördag är det en scenshow i Bråvalla och då blir det alltså premiär för mitt jongleringsnummer - så jag har planerat att träna 2-3 timmar dagligen fram till på fredag för att sen ha den sista träningen på lördag. Tror nog det kommer bli bra.

Annars händer det väl inte särskilt mycket. Vi ska tydligen ha NP i Engelska B imorgon. Bör nog inte vara några problem för min del i alla fall. Skönt att ha prov som man slipper oroa sig för ibland måste jag säga.

Godnatt!

En kväll på Otten

Det är närmare 20 grader varmt ute nu. Solklart årets varmaste dag hittils och jag känner mig sådär lagom pigg efter natten som har varit.

Jag och Maria slog följe och åkte hem till Hubbe där vi förfestade lite smått med Hubbe och hans vänner, därefter drog vi ut till Otten. Som jag skrev i mitt förra inlägg så hade jag ju inget planerat för den här helgen och allra minst något festane då jag är ganska så luspank. Fast de lyckades dra med mig ner på stan ändå och vi hade helt klart riktigt trevligt. Det var första gången jag var på Otten och jag måste säga att det var ett rätt grymt ställe. Fastän jag inte direkt är den typen så blev det en hel del dansande, vilket visserligen var rätt kul ändå. Sen runt halv tre hugget drog vi oss uppåt Drottninggatan för att köpa mat och sen vidare hem till Hubbe, som bor på samma gata, för att äta. Helt klart en trevlig kväll och jag känner mig som sagt sådär lagom pigg efter drygt 4 timmars sömn.

Kom nyss hem ifrån träningen och fastän det inte gick så bra så tycker ja ändå att numret börjar ta sig. Har dessutom en hel vecka kvar fram till sista träningen och genrepet så förhoppningsvis kommer mitt jongleringsnummer att funka bra till premiären på Tyska Torget.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Det är som sagt väldigt skönt ute så jag ska väl bege mig utåt och få lite mer färg kanske. Borde åka ner på stan och köpa kläder men det orkar jag inte idag. Ska nog ta och börja läsa min engelskabok som ska vara färdigläst om någon vecka.

Hur som helst ska blir det till att duscha nu. Som jag har längtat efter den där duschen!

_Geccod

Äntligen fredag!

Hellu,

Äntligen är det fredag och snart dags för ännu en härlig helg. Har en lektion i Astronomi kl13.20 och därefter slutar jag vid kl16.00. Förmiddagen har spenderats i min soffa framför Xbox:et och laptopen. Soft.

Har nog inga större planer för den här helgen. Imorgon är det träning på cirkusen men annars ingenting. Tar dagarna som de kommer helt enkelt.

_Geccod

En dag i Blacka

Kom nyss hem ifrån en hel dag på Skärblackas pappersbruk. Det har faktiskt varit en riktigt intressant dag fastän hörlurarna som man fick ha på sig, och höra vad den anställde pratade om, skavde rätt ordentligt i mina öron. Mina kompisar verkade konsigt nog inte ha något problem med det. Vi fick bland annat se de stora maskinerna och även se vad en hel del anställda gjorde under dagarna samt kika lite i deras laboratoium. Tydligen så finns det krävs det drygt 100 yrken för att skapa papper som de gör där.

Ska strax packa väskan och bege mig till min Moster för att plugga lite och därefter ta mig till cirkusen för att försöka träna lite jonglering. Premiären börjar närma sig!

_Geccod

Lostmjölk, anyone?

Tjo!

Har nu stängt min inaktiva Lost-blogg officiellt nu. Så ni vet. Har ju berättat om mitt kommande projektarbete tidigare och förhoppningsvis kan jag dra igång bloggen då igen. Inför säsong 6 av Lost.

Speaking of Lost. Jag är grymt besviken på manusförfattarna. Säsong 1-4 kämpade de Överlevande med att ta sig ifrån Ön. Därefter kämpade de för att ta sig tillbaka till Ön. "Ironiskt.." tänkte man först "men låt gå.." tänkte man sen. Nu har de tagit sig tillbaka till Ön och storyn skiter sig totalt. Nu finns det inget main goal to achieve. Först tänkte jag att säsongen hade någon svacka men nu känns det snarare som ren och skär urmjölkning. De har lovat att ge oss alla svar på frågorna som har väckts under de första säsongerna och visst har en hel del frågor besvarats. Fast samtidigt har det som vanligt dykt upp nya och vad som känns som helt orellevanta mysterier. Nej, de skulle ha stannat vid fyra säsonger känner jag.

Fast som den Lostaholic som jag är kommer jag ändå att följa serien, men kanske inte lika slaviskt som tidigare. Detta är dock inte anledningen till varför jag lade ner bloggen, utan den kan ni läsa här - http://www.lostnews.blogg.se

Media Markt ringde för övrigt igår och jag de skulle skicka tillbaka min laptop till leverantören. Tills vidare har jag en lånedator som ni kan se i inlägget nedan.

Nu ska jag plugga fysik. Har valt att skjuta upp mitt körtkort till i juni. De kommande veckorna blir alldeles för jobbiga som det är och jag blir typ bara illamående bara av att tänkte på körtkortet utöver det. Premiär med cirkusen om 2 veckor och jag måste träna som en gris tills dess.

Ja, och plugga förstås. Det ska jag göra nu.

See ya!

_Geccod

By the way..
Jag blev GODKÄND på matteprovet som vi hade förra torsdagen. Att det blev G med en poängs marginal är skitsamma. Huvudsaken är jag att jag fick G. Haha, jag kan! :D

Bildblogg 2.0

Drar på en andra bildblogg. Blir det en tredje så skapar jag en kategori åt det och ska försöka få lite större variation på det i framtiden. Jag kan dock skylla på att jag inte är ute och far med kameran särskilt ofta. Eller inte alls för att vara ärlig.


Mitt nya tv-bord. Sjukt jobbigt att dricka coca-cola på det då det skvätter om kolsyran och man måste torka av det ofta. På datorn ser ni min lånedator. Dessutom ligger träningsbänken och skräpar på golvet. Den ska väck.


Min säng hörna som jag är grymt nöjd med. Ska ta dä'n mitt gamla nattduksbord (t.h) så fort jag har rensat ut det. Använder gamla tv-bordet (kistan) som nattduksbord nu.


Ja, mitt rum i sin helhet. Det är ännu väldigt stökigt men ska som sagt rensa bort en hel del så fort jag får tid.

Den kom, den sågs, den.. lämnades in.

Då var det alltså söndag för åtminstonde en stund till. En stund på 2,5 timmar.

I fredags var vi och köpte min nya laptop som jag fick av min käre far i USA. Eftersom jag har en laptop nu så passade jag på att skänka min stationära dator tillsammans med datorbord och stol till min lillsyrra, så datorhörnet som jag visade på bild några inlägg längre ner är nu borta. Istället har jag sängen där och dessutom har jag fått upp vårt gamla vardagsrumsbord, ett glasbord, där jag har min laptop på.

Eller snarare där min laptop bör ligga. Det var sista exemplaret som vi köpte, vilket vill säga ett demoex. Ett sånt som står framme och som man får komma fram och pilla på. Den såg fräsch ut och var i stort sett den ända dator som jag tyckte var duglig och snygg för det priset (6000kr) så jag tog den och fick 500kr rabatt. När jag kom hem upptäckte jag att det satt något sorts kladd under några av knapparna och idag åkte vi tillbaka till Media Markt för att se vad som kunde göras.

De skulle försöka rengöra den så gott de kunde till antingen imorgon eller möjligen tisdag. Det kan vara så att någon har kommit fram och spillt dricka av något slag på datorn och i så fall finns det risk för att datorn kan gå sönder i framtiden och därför kanske jag behöver lämna tillbaka datorn och få pengarna tillbaka. De skulle kolla upp det nu under dessa dagar och till dess är jag datorlös. Typ.

Lite små segt sådär. Riktigt skönt med en laptop men lite synd att behöva byta den mot en annan då jag var riktigt nöjd med den i övrigt.

Jaja..

Var på 18 års fest igår och nu inser jag att det kanske vore mer intressant att rikta in detta inlägg på gårkvällen. Det är lätt att vara eftersmart.. Och jag är för lat för att skriva om inlägget dessutom. :P

Igår var jag då på en gammal klasspolares 18 års fest där jag träffade en massa trevligt folk, däribland väldigt många gamla klasskompisar som man varken träffat eller pratat med på länge. Det var riktigt trevligt och riktigt alkoholfritt.

Nu ska jag nog bege mig upp till mitt rumt igen (sitter i källaren) och se den andra Pirates-filmen. Såg nyss klart den första.

Vi hörs!

_Geccod 


By the way..
Tror ni inte att jag missade säsongspremiären av Generation Kill i fredags! Under kvällen bestämde vi oss för att möblera om mitt rum och efter att ha påmint mig själv om att absolut inte missa det under dessa dagar så lade jag tankarna på annat och missade det. Shit happens tänkte jag och satsade på att se reprisen igår natt istället. Ja.. Imorse kom jag på att jag missade även den. Sjukligt irriterad man kan bli..

Dyra pengar på onödig kurs.

Är nyligen hemkommen ifrån en tre timmar lång och ganska onödig kurs som kallas "Riskettan". En kurs som infördes som ett måste för alla som tar körtkort efter den 1 april. Som sagt tre timmar lång och 850 kronor dyr. Jag har ju lagt pengarna på bättre saker om jag säger så.

Det man gick igenom var saker man (eller åtminstonde jag) redan blivit informerad om. Det var exempelvis en hel del "Don't Drink n Drive" samt lite kring vad man ska ha för attityd ute i trafiken. Vi diskuterade en hel del och fick ibland sätta oss i grupper vid vissa frågeställningar och dela med oss kring våra tankar. Det bjöds på fika där jag och mina bordsgrannar diskuterade onödigheten i kursen och vi bestämde oss för att ta en extra macka bara för att vi trots allt betalt så mycket.

Imorse utnyttjade jag min kortklipphet för första gången. Jag steg upp kl07.40 för att klä på mig, packa idrottsväskan och cykla till skolan. Jag hann breda en macka och packa ner dessutom. Fast jag kom dock 10 minuter för sent. Så ikväll ska jag duscha liksom igår kväll och denna gång packa väskan innan för att sen bege mig upp kl07.30 och försöka komma i tid. Grymt skönt!

Det var för övrigt årets första cykeltur för min del imorse. <- Anteckna i er intressebok!

Imorgon har vi vårt första prov i Matte D. Jag kommer att gå in med fel inställning och har den redan nu. Men ska försöka göra ett par uppgifter innan jag lägger mig ikväll ändå tänkte jag. Bara för att.

Dagens glada nyhet läste jag i veckans lokala TV-tidning. Där fick jag se på framsidan att miniserien som jag pratade om senast idag kommer att börja sändas på SVT2 på fredag kväll.Serien heter Generation Kill. Det är en amerikansk krigsserie i 7 delar där man får följa ett gäng soldater under Irakkriget. Jag gissar på att det kriget ifrån tidigt 90-tal men vet ändå inte med säkerhet. Jag har läst mycket om den förut och till och med funderat på att ladda hem den fast det har inte blivit av. Nu kan jag istället njuta av den på min nya tv och det blir den första serie som jag börjar följa på min 32" stora skönhet här uppe. Ser annars i stort sett inte alls på TV.


Generation Kill
SVT2, fredagar kl22.30


Bildblogg 1.0


Okej, här kommer en liten bildblogg.


Trots ett nej ifrån min Mor efter två dagars av vädjande så fick jag min styvfarsa att snagga av mig mitt allt för långa hår. Det var alldeles för långt för att kunna få något snyggt av det och jag orkade inte vänta en vecka eller två på en tid hos frisören. Chopp, chopp så var det borta. Kanske inte det snyggaste men garanterat det skönaste, och kortaste.I födelsedagspresent fick jag en hejdans massa presentkort och kontanter. Det räckte till denna 32" stora skönhet som verkligen behövdes här uppe på mitt rum. Bland det bästa jag har köpt, bortsett ifrån min Xbox 360 och iPod.


Här är min smått stökiga datorhörna. Den ska väck. På torsdag får jag förhoppningvis min födelsedagspresent ifrån min pappa i USA. Han har skickat pengar till en laptop, vilket visserligen också behövs även om jag börjar känna mig lite smått bortskämd vid det här laget.

Tisdag

Hej!

Okej, nu är mitt påsklov över och det är tillbaka till vardagen som gäller. Jag hade i alla fall en riktigt kul vecka där jag lyckades bränna upp nästan alla mina pengar på fyllan, ett par gånger (inte bokstavligt talat). Det blev en del festande förra veckan och den sista var i fredags då vi var hemma hos min bästevän Marcus (Mac) på hans avskedsfest. Riktigt kul var det med en massa gamla kompisar ifrån cirkusen som kom förbi för att träffas och umgås.

Hm... Har egentligen inte tid att skriva då jag borde sitta och plugga matte vid det här laget. Ni få läsare som är kvar får jag väl tacka för att nu just är det. Ska försöka sno min systers kamera och slänga upp lite bilder på det senaste som har hänt.

Hörs! :-)

_Geccod


Klicka för att komma till min micro-blogg.

Mina första myndiga dagar

Hellu,

Okej, nu har alltså mina tre första dagar som artonåring passerat. Det började bra i torsdags då några bekanta kom förbi och vi drog senare ut och tog några öl på Världens Bar  (jag, min styvfar, Peter och hans son Linus). Efter ett tag kom även min bästa vän Mac förbi och vi drog senare vidare till Hugos då baren stängde och min styvfarsa samt Peter drog sig hemåt. Måste säga att det var en riktigt trevlig kväll/natt, i alla fall det som jag kom ihåg. Mina vänner bjöd på all dricka.

Igår hade jag sovmorgon och en lektion på eftermiddagen som jag tog mig till och halvsov igenom större delen av lektionen. På kvällen drog jag mig hem till Mac för att käka lite tacos och förfesta lite för att sedan ta oss vidare ut till Otten. Dessvärre var Hubbe sjuk och kom inte alls, Lovisa mådde inte bra och gick hem tidigare och både jag och Mac var så pass trötta och jag var bakis sedan natten innan så vi bestämde oss för att vara kvar hemma och jäsa lite istället. Ullis var också med men även hon var rätt trött och inte på humör att gå ut.

Idag, lördag, så har vi firat mig tillsammans med lite vänner, släkt och bekanta som kommit förbi hit. Nu tror jag det lutar mot utgång för mig och Mac som funderar på att kanske ta en öl eller något sånt. Han sticker ju trots allt utomlands ett halvår om snart exakt en vecka.

_Geccod

En dag kvar!

Att jag inte satsar helhjärtat på min blogg kanske ni har märkt. Det blir väl snarare en uppdatering då och då för att visa att jag lever och vad jag har för mig helt enkelt. Det är ju också ett roligt sätt att se tillbaka på vad man har gjort under de senaste månaderna samtidigt som man får chansen att skriva av sig en aning.

Bröllopet i helgen var super! De gifte sig runt 15-tiden i lördags och därefter åkte vi hem till oss och alla gästerna kom hit så åt vi, drack och hade det allmänt trevligt helt enkelt. Ja, det blev verkligen lyckat och både min mamma och styvfar var väldigt nöjda.

I måndags fick vi ett tillskott i familjen. Amy, min yngsta lillasyster, köpte sin skäggagam som hon har valt att döpa till Chili. Han är drygt 3 veckor gammal nu och med andra ord väldigt liten. Till skillnad mot mina två tjocka leopardgeckos så är skäggagamer dagaktiva och är på så sätt rätt roliga. Idag fick jag hålla honom för första gången! Ska slänga upp bilder på honom så fort vi har tagit några.

Jag lyckas inte binda ihop handlingen i det här inlägget så jag lägger upp allting styckvis som ni kanske har märkt. Men imorgon är det den 2 april och med andra ord min första dag som myndig. Jag fyller 18 år imorgon! Ska även det bli riktigt roligt och tanken är väl att vi firar mig på lördag här hemma då vänner och bekanta kommer förbi. Ska bli riktigt roligt och en mer lyckad start på påsklovet är nog svår att få.

_Geccod

RSS 2.0