Dumt att retas med främlingar, kanske?


Källa: http://www.moviezine.se

Det är ju dessa nyheter som några av fördomarna mot USA byggs på. Sen har vi ju matkulturen som inte har gett landet särskilt bra rykte heller.. Men man borde inte prata skit om landet förrän man själv har varit där. Det är så jäkla mycket mer än ovanstående nyhet vilket många inte verkar förstå. Men visst kan man förstå att folk får förutfattade meningar om landet.

_Geccod

Julafton!

God jul på er!

Den närmsta släkten är här, liksom varje år, och firar jul med oss. Dessutom har vi besök upp ifrån Stockholm även detta år. Förra året var min Gammelmormor här nere och hälsade på. Det var hennes sista jul hon hade då hon gick bort sent i somras och det var verkligen roligt att hon var här förra året för en gångs skull.

I år är hennes bror här nere och hälsar på, vilket självklart också är väldigt roligt.

Nu ska vi har paketöppning och därefter är det middag. Ändring på traditionerna då vi brukar äta först och ha paketöppning sen. Men sill-lunchen eller dopp-i-grytan-luncen blev uppskjuten så det blir väl liksom middagen också.

Yes, god jul på er som sagt!


_Geccod

Granköp

Hej,

Då har vi varit och köpt en julgran också. Först åkte vi till BauHaus men där fanns bara de sista granarna kvar och de liknande mer buskar än träd så vi drog vidare till Coop Forum. Där hittade James, min styvfar, ett räcke som han behövde och vi hittade även en relativt fin gran men dock den minsta vi kunde hitta. Den var lika stor (liten?) som min yngsta syster som följde med. Men det blir säkert bra.

Jag föreslog att vi skulle strunta i gran i år men fick bara en massa protest ifrån syskonen så det blev till att åka och köpa en.

Pratade med Mac om att åka med honom ner på stan och köpa de sista julklapparna men det känns rätt ovärt då jag har köpt allt mitt och det sägs vara massor med folk nere på stan nu under dagen före doppardagen så det blir inget med det. Är hemma och tar det lugnt till senare då jag ska ner och övningsköra med körskolan.

Förresten har min tv gått sönder. Den dog i söndags. Som tur var så hittade jag en fungerande, men gammal, tv i min styvsysters rum och har lånat den sålänge. Hon kommer hit ikväll så hon lär nog vilja ha tillbaka den.. Rätt segt att inte ha någon tv nu. Jag ser visserligen typ aldrig på tv men spelar och ser desto mer film på den. Förhoppningsvis så får jag den tredje Eragon boken imorgon och kommer då inte vara i något större behov av någon tv på åminstonde några dagar.

_Geccod

Julhandel och ödlor

Hellu,

Har precis duschat och ska väl strax ta och göra mig iordning. Snart borde Jocke dyka upp ifrån stan där han har varit och handlat. Vi ska bege oss ut mot Maxi, eller Ingelstaområdet för att julhandla litegrann. Tror egentligen inte att jag har särskilt mycket att handla direkt.

Här nedan har ni i alla fall lite bilder på mina kära Leopardgeckos (ödlor). De två honorna Olle och Gex som delar terrarie i mitt rum. Båda två är sju år gamla och blir åtta år i sommar. Vet inte riktigt hur gamla de kan bli. Vissa säger 10 - 12 år och andra har ändå blivit över 20 år.

Anledningen till att Olle heter Olle fast hon är en hon är för att jag trodde att hon var en hanne fram tills jag köpte Gex. De funkade inte särskilt bra ihop i början och fick hållas isär men nu trivs de relativt bra med varandra och kan dela terrarie och även ibland sova under samma sten.





Här ovan är Olle under en matning av zophobas (en sorts mask).


Olle igen.




Det här är Gex (tre miniatyrerna samt denna). Henne köpte jag för drygt 2 år sen
och som ni kanske kan se så är hon mycket blekare än vad Olle är. Tog upp Gex igår
kväll och satt med henne i soffan. Som tack till att jag väckte henne så bajsade hon
ner min axel och den nytvättade t-shirten. Kul.

Jullov..

Godkväll,

Då var det alltså jullov. Det känns inte alls som det och jag är inte ett dugg.. exalterad(?). Tror att det kan bero på att jag fick sitta kvar 50 minuter efter att den sista lektionen slutade i eftermiddags för att hinna klart med sista inlämningsuppgiften i webdesignen eller möjligen på att jag har varit trött och hängigt samt haft jätteont i halsen hela dagen. Typiskt. Jag hade lite små ont i halsen förra veckan men det gick ju över till helgen och nu är det tillbaka. Simon i klassen hade också halsont och min Styvfarsa var feting-förkyld när han kom hem igår.

Sen har jag inte köpt några julklappar heller. Har typ inte råd till det.. Tror jag kunde låna lite av mamma och betala tillbaka nästa månad. Hon nämnde någonting om det i alla fall. Känns rätt illa annars.

Och sen har vi ju nyår då. Jag har inte den blekaste om vad som händer då. Har inte direkt pratat med någon om det ännu, men det borde ju lösa sig tills dess ändå.

Och den här "julkänslan" som alla pratar om. Den har jag inte sett röken av.

_Geccod

Amon Amarth - For The Stabwounds In Our Backs

För några veckor sedan. Eller tidigare i höstas snarare.. Så upptäckte jag ett nytt grymt bra band. Nej, nu när jag tänker efter så upptäckte jag dem nog i somras men har inte lyssnat särskilt mycket på dem förrän nu i höst.

Amon Amarth heter de hur som helst och är ett svensk melodiskt death metal band. Jag räknar inte med att någon av er läsare ska tycka om dem men jag ville dela med mig av dem för att åtminstonde jag tycker om dem.


Amon Amarth - "For The Stabwounds In Our Backs"

Tröstätning

Igår hade vi bara ett prov efter lunch och inget mer. Så det blev en sovmorgon som i sin tur blev en förmiddag framför Lost. Jag vaknade typiskt nog väldigt tidigt och kunde självklart inte somna om bara därför.. Sen var det prov och därefter hem för att tröst äta i min soffa med en chokladkaka, julmust och Lost. Därefter blev det träning på cirkusen där det lyckades bli mer förstäring av skumtomtar än volter. Alla var lite små sega.. Sista träningen och så liksom.

Jag stör mig på att jag inte har några bra bilder att slänga upp. Min kamera dör typ stup i kvarten då den tycker om batterier så mycket. Fast när jag väl har batteri till den så blir det inte särskilt mycket fotografering ändå. Jobbigt att bära runt på en kamera i fickan hela tiden och mobilen tar inga bra bilder. Det blir ju inte en lika bra blogg om man inte har bilder har jag upptäckt. Sen vill jag byta namn på min blogg eller byta blogg. Men alla mina namn är upptagna av bloggare som inte skrivit något sedan 2-3 år tillbaka. Sjukt irriterande.

Jaja.. Mycket av blogg tiden läggs hur som helst på Lost News nu för tiden ändå. Besök den om du inte har gjort det.

Nu ska jag sätta mig och plugga lite. Ska försöka hinna repetera Matte C under jullovet.

Får se hur det går med det..

_Geccod

It's a must!

Citatet i reklamen till en känd läskedryck fick mig att små le när jag satt på spårvagnen mot skolan imorse.

- It's a must!

Lördagskvällen

Hellu,

Söndag igen då. Veckorna går, som tidigare sagt, väldigt fort. Igår var jag på cirkusen och tränade lite. Kul fastän jag fick en kägla i ögat. Var säker på att det skulle vara typ blodsprängt hela dagen men det syntes ingenting efter någon timme så tur var. Syssling Marcus och mina planer om att dra ner på stan igår blev det inget av. Vi bestämde oss för att vara hemma och softa istället och det blev en rätt lyckad kväll måste jag säga. Jocke kom förbi först och sen dök en gammal kompis, Linus, upp. En riktigt grabbkväll med tv-spel, film och självklart tilltugg i form av coca-cola och chips. Ja, det var kul.

På tisdag är det matteprov. Matte C. Det kommer förmodligen att gå åt helvete men jag får väl göra det bästa av det.. Genom att plugga då förstås.

_Geccod

Halsont..

Godkväll,

På fredag är det ännu en scenshow bortmot norska gränsen. Har sett fram emot den men får nu inte åka för min mamma. Ska inte säga att det bara är att bita ihop.. För vi har bråkat gärnet här hemma. Men att bita ihop är väl det enda jag kan göra tills vidare. Mindre än ett halvår kvar tills jag är myndig. Har sällan längtat så mycket till en födelsedag måste jag säga.

Har hinkat i mig en balja med te och honung framför två avsnitt av Lost. Jag har fått ont i halsen idag och det blir bara värre.. Kanske lika bra att jag stannar hemma i helgen för att åka iväg på en scenshow och vara förkyld eller allergisk är inget vidare.

Nu ska jag ta och lägga mig. Tala inför Andra imorgon bitti, blir nog kul.

_Geccod

Löst

Hej,

Idag har jag mest bara segat. Var nere på stan en sväng efter skolan och hämtade en tidning som släpps varje månad. Sen åkte jag hem till min Moster där jag pratade lite och läste tidningen och typ softade. Skönt att komma hemifrån litegrann. Nu ska jag sätta mig och glo på lite Lost. Orkar inte ens tänka på plugget just nu.

På tal och Lost.. Ja se för er själva.


Min andra blogg rullar på ganska okej kan man säga. Klicka på bilden och se för er själva!

_Geccod

Bränner tid..

Hellu,

Sitter i skolbiblioteket nu och typ.. Spenderar tid. Fysikprovet är gjort och nu väntar vi typ på att klockan ska bli lunch och därefter börjar nästa lektion. Matte och Webdesign i eftermiddag och vi slutar inte förrän kl16.30. Ganska så segt.

_Geccod

Måndag

Hej!

Då var det alltså måndag igen. Det har varit en ganska okej dag fastän det ännu bara är början på veckan. Vaknade imorse och mådde inte särskilt bra. Jag mådde illa men gick till skolan ändå då jag varit borta alldeles för mycket den senaste tiden. Fick i mig en kaffe och mådde lite bättre därefter. Sen var det lunch och med lite mat i magen så kände jag mig ganska bra ett tag. Sen var illamåendet framme och röjde igen så jag gick hem innan den sista lektionen.

Har inte mått så illa så man vill spy utan bara lite lätt illamående liksom. Min Styvfar och Syssling har känt detsamma här hemma så jag antar att det är något. Skumt bara att det inte blivit värre.

Ska strax ta mig till cirkusen för att jonglera en stund och jobba litegrann.

_Geccod

Inte mycket sömn komma skall?

Godkväll,

Då var det alltså ganska exakt midnatt. Kvällen har gått åt till Lost. Typ. Påbörjade säsong 2 idag. Soft men på samma gång rätt illa med tanke på hur mycket Lost jag måste ha sett den här veckan. Lite drygt 18 timmar.

Har satt klockan på 06.28 imorgon bitti. Inte särskilt mycket sömn med andra ord. Så jag bör väl gå och lägga mig nu..

Godnatt!

_Geccod

Just det! Både jag och min kära Mor var med på lokal-tv idag (haha, vilken bragd - not). Kom hem i fredags efter skolan och möttes av ett mindre tv team i vardagsrummet. Det var angående en annons som mina föräldrar satt upp på Blocket. Vi höll på att bli lurade av någon snubbe.

Lost News

Godkväll,

Egentligen skulle jag vilja gnälla över hur dålig jag känner mig då jag ännu en gång knappt fått någonting gjort av pluggandet idag. Men det blir bara tråkigt att läsa.

Därför vill jag visa upp min nya blogg som jag kommer att skriva utöver denna. Det är den optimala bloggen för alla er som ser eller har sett på tv-serien Lost. Ja, se för er själva!

http://LostNews.blogg.se

_Geccod

Mac's Karta



Här ovan ser ni en liten kopia av kartan som Mac hade förberett resan med. Han litar inte på Eniros kartor för de har alltid fel. Därför ritade han denna, gav den till mig och jag blev därmed officiell kartläsare. Enligt honom så var den perfekt då man inte kunde åka fel. Höll man sig bara till vägen så var man rätt. Bra Marcus, bra.

Den idén sög. Hårt.

Vi åkte ifrån Norrköping och skulle till Töckfors. När vi åkte där på någon landsväg mitt ute på vischan och Mac argumenterade som bäst om varför hans karta var så bra ("vi behöver bara köra rakt fram så kommer vi rätt.") så kör vi förbi en skylt där det står "Skärblacka Returpunkt". Vi hade på något vis lyckats åka iväg mot norr om Norrköping och därefter helt plötsligt hamnat i Skärblacka, som ligger söder om Norrköping. Alla vi i bilen höll seriöst på att garva ihjäl när vi upptäckte det. Vi körde alltså norr och hamnade söder ut. Fysiskt omöjligt med andra ord.

Nej, det blev på något vis en runda runt glan innan vi kom iväg och resan som egentligen var 35 mil lång blev plötsligt 45 mil lång då vi började om i Norrköping igen. Great. 

Vi får se till att skriva ut en karta ifrån Eniro nästa vecka utöver Mac's handritade.

Nej, men det var en trevlig resa. Det var jag, Mac, Stina och Rebecca som åkte upp. Fyra stycken som ifrån början skulle ha varit åtta stycken. Några blev sjuka och andra hade lyckats dubbelboka sig. Rätt surt men vi hade självklart roligt ändå.

Vi hade självklart en hel del godis och läsk med oss under resan upp och jag lyckades såklart sätta mig på en jäkla skumtomte doppad i choklad under ett par mil. Något som resulterade i en bajsbrun fläck backpå mina jeans samt en fet fläck på sätet. Något som gjorde mig feting irriterad. Men efter att ha torkat av både byxorna och sätet ett otal gånger så fick jag bort det mesta. Något som jag gjorde mig galen (utöver Rebecka, som jag olyckligtvis råkade ge en bula i pannan) var att vi endast hade med oss ETT album. Nämligen soundtracket till filmen Mamma Mia.

Jag hatar den filmen. Jag har inte sett den men jag hatar den. För att inte tala om albumet. En resa på mer än 10 timmar med en skiva. Min iPod lyckades dämpa en del av oljudet men dock inte allt. Nu ska jag börja göra en liten Rese musik samling och bränna ut på några skivor så jag kan ha med mig varje gång jag reser långt. Nästa gång blir förmodligen nästa fredag då det ännu en gång bär av mot den norska gränsen.

Nämnde jag förresten att vi även var över och vände i Norge?

_Geccod


Äventyret mot norr

Då var man hemma efter ett litet äventyr mot norska gränsen. Vi åkte totalt 6 timmar i bil upp mot Töcksfors igår och kom fram på kvällen för att direkt köra igång och jobba i drygt 4 timmar. Vi minglade bland kunder i ett köpcentrum och lät dem prova på lite jonglering och akrobatiska konster också. Dessutom höll vi i tre stycken mindre shower till musik och självklart med publik i skiftande storlek. Vi åt och var klara med allting runt midnatt inatt. Därefter åkte vi för att checka in på Vandrarhemmet.

Idag har vi åkt bil i drygt 5 - 6 timmar och jag kom hem för drygt en timme sedan. Man känner sig rätt seg efter att ha åkt bil så pass länge. Här hemma har de planerat hela kvällen för mig. Det var prat om att vi skulle gå på bio och sen puben. Men bion har de ställt in så det höll på att bara bli puben. Men efter att jag för typ 10de gången har berättat att jag fortfarande inte är 18 år och inte kommer in på puben så har de äntligen insett det. Så det blir en hyrfilm istället och sen bio nästa vecka. Det är min familj jag pratar om. De som inte kan acceptera att jag är trött och inte vill göra någonting utan att bli sura.

Skriver mer sen. Det har varit en kul resa måste jag säga.

_Geccod

Träning.

Har varit och tränat på cirkusen nu. Idag var första gången nu i vinter som jag åkte spårvagn dit. Annars cyklar jag eller om mamma erbjuder skjuts så åker jag bil. Att gå tar för lång tid och cykla är riktigt jobbigt när man har typ tre lager av kläder samt en fet väska med sig. Så jag bestämde mig för spårvagn idag.

Först fick jag vänta hur länge som helst på att den skulle komma.. Jag har nu insett att jag hatar tvåans linje (de går så jäkla sällan). Träffade en kompis på spårvagnen. Eller en kompis till familjen. Nej, en kompis till mig är det väl också. En vuxen kompis. Pratade lite med honom och sen skulle jag av. Sträckan mellan cirkusen och spårvagnshållplatsen har aldrig känts så lång förut. Gick i en evighet och höll på att frysa ihjäl två gånger om. Usch.

Nej, nästa gång ska jag prova att cykla för att se om det kanske går bättre. Det kommer vara jobbigt, men det är fort över i så fall.

Jongleringen kändes sådär idag. Ibland har man bra och ibland har man dåliga träningar. Dagens lutar mot den dåliga sorten då det inte gick så bra. Fast det var roligt ändå.


Bild tagen i somras.

Ska ta och hoppa in i duschen och sen blir det Lost. Skulle inte förvåna mig om jag hinner se första säsongen innan veckans slut.

_Geccod

Onsdagen.

Tjoho!

Idag har vi slutat tidigt. Började dagen med Kemiprov (som jag förövrigt kom 15-20 minuter för sent till) och därefter hade vi feting rasten fram till efter lunch. Så det blev en sväng ner på stan med Simon och Jossan. Där hittade vi bland annat en cheeseburgare till mig, en tröja till mig och tre månaders Xbox Live. Och en flaska hårspray. Jag älskar att ha pengar på kontot! Jossan hittade en mindre termos som hon kan ha te under första lektionen i skolan. Skönt, jag skulle fasen ha köpt en mindre termos åt mig själv för att kunna ha kaffe i det. Det vore faktiskt lite smidigt och billigt.

Provet gick förresten skit. Jag måste ha pluggat på helt fel saker.. Eller jag pluggade snarare på helt fel saker. Alldeles fel saker. Det suger. Hårt.

Nu blir det till att softa framför ett avsnitt eller två av Lost. Sen plugga lite fysik som vi har nästa prov i om en vecka. Ska ta mig till cirkusen ikväll dessutom. Försöka träna in några trick så jag får ihop ett någorlunda nummer till på fredag. För då bär det av mot en stad/by i Värmland som ligger någonstans på gränsen till Norge. Det ska vara mingel och några shower i ett köpcentrum under fredagkvällen och därefter sover vi över på ett vandrarhem. Fast det kanske jag redan har skrivit om?

Kul blir det i alla fall.

Förresten. Jag som inte har något liv tänkte starta en liten Lost blogg. En blogg med inriktning på Lost där jag varje vecka sammanställer lite nyheter kring serien och kanske små teorier nu i samband med att den femte säsongen börjar. En kul grej liksom. Men vad tycker ni är ett bra namn på en sådan blogg?



www.lostbloggen.blogg.se

www.lost-news.blogg.se

www.lostfans.blogg.se


Det är några addresser som jag har tänkt på. Ja, vad tycker ni?

_Geccod

Not until the 19th of December.

Okej, jag har bestämt mig för att inte köpa Boken innan den 19 december då det är jullov eller möjligen den 24de om jag nu får den i julklapp. Om jag skulle köpa den nu så skulle jag till att börja med inte kunna hålla mig ifrån att läsa den och skulle jag väl börja med det så skulle jag förmodligen inte kunna sluta läsa den vilket skulle sluta med att plugget hamnar i kläm.

Slutade spela en server av Travian i helgen. Jag hann visserligen bara att spela på den en vecka men det var tillräckligt. Tog alldeles för mycket tid och den tiden måste jag spendera på plugget istället. Kändes rätt bra det i alla fall. Har dock en server kvar som snart är slut. Den har vi spelat på sedan i januari och då vill man inte bara lägga av strax innan slutet. Även om det är rätt tufft nu.

Har pluggat rätt så mycket ikväll men det känns (som vanligt) inte som att jag pluggat tillräckligt.

Idag släpptes det en första teaser till det första avsnittet i kommande säsongen av Lost. Det kommer förmodligen bli en riktigt bra säsong, som vanligt. Jag kommer då inte ha några problem att hinna se klart de tidigare säsongerna innan dess i alla fall. Serien är faktiskt spännande fast jag redan vet vad som kommer att hända. Vilket är rätt soft.

_Geccod

OMFG!!!

GAAAHH!!!!! :D :D :D :D :D :D :D

DEN TREDJE ERAGON BOKEN HAR SLÄPPTS PÅ SVENSKA!!!

Nu blir jag verkligen deprimerad på mig själv. Ännu mer än tidigare alltså. Seriöst, den tredje Eragon boken har släppts och det är en sådan bok som jag utan tvekan skulle kunna tänka mig att tälta utanför en bokhandel för att få tag på och jag har totalt missat det. Helt sinnesjukt. Seriöst!

Shit.. Frågan är om man ska ner och köpa den på stan imorgon eller logga in på CDON.Com och köpa den där. Nej, det blir en tur ner till stan för att kolla priset där och se om det är värt att köpa den där eller på nätet.

Egentligen borde jag inte köpa den.. Det kommer garanterat sluta med att jag streckläser den och plugget hamnar i kläm. Bajs!

_Geccod




Ingen form av fritid?

Godkväll,

Är hemkommen ifrån cirkusen nu och har även hunnit äta lite gröt sedan dess. Jobbet gick bra idag. Jag improviserade fram lite grupp koordinationsövningar som kan vara bra i ett eventuellt framtida nummer åt barnen. Det var några ifrån en sort hälso/friskvårds tidning som var där och gjorde något sorts reportage samt fota en hel del. Barnen var som galna, linslöss är de tydligen hela högen.

På fredag åker jag förhoppningsvis upp till någonstans i Värmland nära gränsen till Norge för att uppträda litegrann. Det ska tydligen vara mingel samt fyrtalet shower med cirkusen där uppe och vi är ett litet kompisgäng som åker upp. Det är dock inte säkert för min del än då jag ännu ej fått tillåtelse av min Mor som tillsammans med min Styvfarsa verkar ha som mål att utesluta all form av fritid ifrån mitt liv överhuvudtaget just nu. Bara för att jag har en IG-varning. Stört.

Kemi prov på onsdag, ska sätta mig och plugga lite nu och sedan försöka hinna se ett Lost avsnitt eller två innan jag lägger mig. Fastän jag redan har sett säsong 1 så är jag fast i skiten ändå. Ett återfall som sagt.

_Geccod

Illamående måndag

Hellu,

Imorse kände jag av min laktosintolerans, så det blev till att stanna hemma idag. Mådde inte alls bra imorse men mår väl lite bättre nu. Morgonen har spenderats framför tvn och de fem första avsnitten av Lost Säsong 1. Jag har bestämt mig för att se alla säsongerna innan den femte säsongen börjar i slutet av januari. Det är lite mer än drygt två dygns tvtittande som jag har framför mig med andra ord. Hehe, det tar man väl på en vecka eller två. Nejdå, men snart är det väl jullov och så..

Varje gång en säsong av Lost slutar så undrar man har fan man ska klara sig utan serien i nästan ett år. Eller det känns så.. Typ "Jag kommer dö om jag inte får mer Lost snart"-känsla. Men nu har den väl gått över ganska mycket. Hehe, man lär sig att leva utan Lost ett tag och nu har jag åkt på ett återfall. Igen.

Nu ska jag banne mig plugga lite. Skriva klart min skitnovell som jag har i slutuppgift i Skapande Svenska. Senare ska jag äntligen gå och klippa mig. Det behövs, verkligen! Därefter blir det till att jobba en timme på cirkusen. Jag tror jag klarar det i alla fall. Mår bättre nu än förut om man säger så.

_Geccod

RSS 2.0