Vad händer efter döden?

Det här med döden är ett ganska läskigt och ämne som vi människor förmodligen spekulerat över så länge som vi funnits här på jorden utan att ha blivit mycket klokare av det.

Vi ställer oss själva frågan "vad händer efter döden?". Ni religösa forumiter här på GR.se vet ju kanske vad ni tror på och har en aning om var ni kommer efter döden - dock är det ju inte helt fastställt, ingen har några som helst bevis för att det är som ni tror. Fast nu är det här blogginlägget inte här för att trampa ner eller börja tramsa med religioner utan mer för att spekulera lite kring livet och döden.

Ja, om vi tar allting från början lite kort och gott då. Vi föds, vi lever vårt liv på det sätt vi behagar mest (en tänkvärd sak är att det faktiskt är många som inte har denna möjligheten här på jorden) för att därefter avsluta livet med döden. Det är då vi lämnar denna värld. Väl? Teorierna är många. Vissa tror att man återföds i en ny kropp (djur eller människa) och andra tror att man har kommit till ett Nangiala-liknande ställe, en annan värld/dimension medan andra tror det otänkbara - att det tar slut. Stopp. Svart helt enkelt.

Jag inspirerades lite av NuYu's senaste blogginlägg när jag kom in på dessa tankar om tomhet. Kan ens liv bara ta slut? Blir det verkligen svart efter att man dött? Som jag tidigare nämnde så blir man inte mycket klokare då man spekulerar kring detta (även om det faktiskt kan vara väldans kul).

Inget av de olika efterdöden-teorierna är väl riktigt logiska. Men det som på något sätt känns mest självklart men även på något sätt svårast att tänka sig är att det blir totalt svart eller blankt. Det tar slut helt enkelt. Personligen hoppas jag det inte är så. Hellre ett nytt liv i Nangiala eller någon annanstans som är mer livfyllt, så att säga.

_Geccod

image95

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0