Smittan Sprider Sig- (pt.2)

Smittan Sprider Sig - Del 1

Fortsättning...

Han satt och funderade på om han hade något viktigt att göra på jobbet idag. Han jobbade på ett webbdesign företag i utkanten av stan. Nu i början av hösten var det många nya företag som startades och även många som vill ha en ny design på sin hemsida efter sommaren. Han satt och tänkte på en kund han hade haft möte med igår och började små skratta för sig själv då han kom att tänka den tanke som han kommit över under samtalet. Det var en sådan tanke som man bör behålla för sig själv och absolut inte ska berätta för sin kund, som i detta fall hade en ganska lustig roll i den. Det dröjde inte länge förrän ännu en ambulans susade förbi i samma fart som den förra och denna gång tätt följd utav två polisbilar även de med påslagna sirener. Bussen fick stanna för att släppa förbi dem. Nu började även Lars bli nyfiken på vad som hänt. Det kunde ju inte vara någon brand eftersom han inte sett någon brandbil, det måste ha skett någon sorts bilolycka tänkte han.
"Nämen, herregud", hörde han en tant som satt vid fönstret mitt emot honom säga. Även tonårstjejerna bakom honom nämnde det och kom in i en lätt diskussion men den nyfikna tanten.


Hon knöt sina svarta converse skor som hon köpte förra veckan och gav sin mamma en puss på kinden innan hon öppnade dörren och gick till skolan. Väl ute märkte hon att det börjat regna lite, så hon drog upp sin rosa luva över huvudet för att skydda håret. Längs med gatan som hon bodde på var det två längor med radhus på varsin sida. Alla såg likadana ut med sina vita trä paneler och orangea takpannor. Framsidan av varje radhus ringades in av höga plank med en liten grind ut mot gatan. Maria gick ut på trottoaren och svängde vänster. Hon hälsade på grannen, Robin, innan han hann sätta sig i bilen. Han hälsade tillbaka. Robin var far åt hennes bästa kompis, Svea, som var ett år yngre än Maria. Hon kom till en vägkorsning i slutet av gatan där det för tillfället var rödljus. Hon tänkte efter om vad hon hade för läxor till idag. "Just det, engelska glosor!", kom hon på och försökte repetera alla i huvudet men tankarna kom in på annat då tre stycken svarta stora bilar av något slag med tonade rutor passerade i snabb fart. Hon förstod att det förmodligen var någon viktig person i en av bilarna, eftersom de var tre stycken efter varandra. Det skulle hon berätta om när hon kom till skolan!

Det hade börjat regna allt mer nu och det var svårt att se vad som hände utanför bussen. När den stannade vid en hållplats lade han märke till en grupp med människor som stod i en klunga runt någon. Det var svårt att utskilja deras ansiktsuttryck på grund av regnet men han förstod att det var något allvarligt som hänt. Då dörrarna öppnades för att låta folk gå av så hörde han ännu fler sirener lite längre bort. Han kände på sig att allt inte stod rätt till, med tanke på alla ambulanser, folksamlingarna och sirenerna. Förmodligen var det fler på bussen som kände det på sig om man kollade på deras nyfikna kroppspråk. Nästa hållplats skulle han gå av. Bussen hade blivit så pass full nu att gången i mitten var nästan ogenomtränglig av allt folk. Men han lyckades ändå sträcka sig till stoppknappen på andra sidan. Det var alltid så här fullt på bussen vid den här tiden. Han hatade det. Ibland brukade han ta den senare bussen för att hellre komma för sent till jobbet, än att trängas på den bussen. Så fort han ställde sig upp så var det någon som tog hans plats. Folk jagade sittplatser som gamar på ett dött djur under dessa vardagsmornar.

Han gick av bussen tillsammans med fem andra personer. Han kände igen de flesta av dem eftersom även de alltid gick av här. Regndropparna hade nu ökat och kändes bäst igen som spöregn snarare än duggregn. Han skyndade sig till jobbet med resten av folk klungan som skulle åt samma håll. Plötsligt hördes ett skrik bakom dem. Det kom ifrån bussen, som ännu inte hunnit lämna hållplatsen.. En av tonårstjejerna rusade ut ur den skrikandes med blod färgad jacka och jeans. Hon var skräckslagen. Några personer runt omkring honom stannade också och en ljushårig man i samma ålder som Lars rusade mot bussen. Inifrån bussen hördes ännu ett skrik. Denna gång förmodligen ifrån mannen som just sprungit in.
"Vad i helvete?", uttryckte sig Lars som inte riktigt förstod vad som hände. Några fler rusade mot bussen och han själv gick dit med snabba steg. Innan han kom fram mot bussen lade han märke till tre svarta bilar med tonade rutor som åkte bakom varandra i snabb fart. Det var det sista han någonsin skulle minnas för snabbt därefter hördes ett skri ifrån någon som rusade ut ur bussen och slängde sig på honom innan han hann vända blicken dit..

Det här var andra delen i min novell som jag fortfarande håller på att skriva. Tanken är att lägga upp en del varje fredag men den senaste veckan kom så plötsligt att jag totalt glömde att det var fredag igår.. Men bättre sent än aldrig som man brukar säga.

_Geccod





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0